Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου και εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ζήτησε την Παρασκευή να παραστούν στη δίκη οι πέντε μάρτυρες που βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας, μετά από ένσταση της Υπεράσπισης των κατηγορούμενων.

Η εισαγγελέας, όπως ανέφερε θεωρεί πως δεν έχει υπάρχει λόγος να μην παραστούν, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει απειληθεί κάποιος από τους υπόλοιπους μάρτυρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτή η ένσταση της υπεράσπισης για αυτοπρόσωπη εμφάνιση των μαρτύρων, χωρίς να αποκρύπτονται πλέον τα προσωπικά δεδομένα τους, καθώς κρίνει πως οι μάρτυρες που βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας δεν θα απειληθούν από τρίτα πρόσωπα. «Και άλλοι μάρτυρες έχουν καταθέσει για την υπόθεση, αλλά δεν έχουν απειληθεί από τρίτα πρόσωπα» είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως οι δικηγόροι της Υπεράσπισης είχαν αναφέρει πως «αν καταθέσουν οι μάρτυρες αυτοί υπό το καθεστώς αυτό, δεν θα μπορέσετε ως Δικαστήριο να συναγάγετε ορθά συμπεράσματα. Θεωρούμε λοιπόν νομικά επιτακτικό να καταθέσουν επώνυμα».

Οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής από την πλευρά τους είπαν χαρακτηριστικά πως «πρωτού υποχρεωθούν οι πέντε μάρτυρες να προσέλθουν, πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να αποφασίσουν μόνοι τους τι θα πράξουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελική απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί την ερχόμενη Τρίτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης