Την πλήρη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της δίκης της Χρυσής Αυγής ζήτησαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

«Είναι μια δίκη ιστορικών διαστάσεων καθώς αφορά αν υπάρχει ναζιστική εγκληματική οργάνωση υπό το μανδύα πολιτικού κόμματος» είπαν οι συνήγοροι υπογραμμίζοντας ότι αφορά το δημόσιο συμφέρον και πρέπει να καταγραφεί η διαδικασία από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ζήτησαν να τηρηθούν πρακτικά ηχογράφησης αλλά και την ύπαρξη τεχνικών μέσων ώστε να μπορούν να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου βίντεο τα οποία είναι μέρος της δικογραφίας.
Παράλληλα, από την πλευρά της υπεράσπισης διατυπώθηκε ένσταση για να παύσει η δίωξη για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης καθώς όπως υπογραμμίστηκε επικαλούμενη την συνθήκη του Παλέρμο «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ότι είχε ή επεδίωκε κατηγορούμενος οικονομικό όφελος».

Η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να προτείνει επί των αιτημάτων και το δικαστήριο διέκοψε για τις 9 Ιουλίου , καθώς την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνεδριάσει καθώς πολλοί δικηγόροι είναι δικαστικοί αντιπρόσωποι στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν έγινε δεκτή η παράσταση της πολιτικής αγωγής σε βάρος της ηγετικής ομάδας της Χ.Α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης