Την άρνησή τους εκφράζουν με δηλώσεις τους οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου να παραστούν ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικαλούμενοι νομικό δικαίωμα, αρνούνται κατηγορηματικά να εξεταστούν, με το ενδεχόμενο ακόμη και της αναγκαστικής προσαγωγής τους να παραμένει ανοιχτό.

«Η ελεύθερη εκτίμηση κάθε απάντησής μου δυνατόν – θεωρητικώς – να δώσει λαβή κατηγορίας εναντίον όλων μας» αναφέρουν οι τέσσερις συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών στα υπομνήματά τους που απέστειλαν στην Προανακριτική Επιτροπή, εξηγώντας τον βασικό λόγο για τον οποίο αρνούνται να παραστούν για κατάθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, σημειώνουν ότι ενεπλάκησαν στην υπόθεση από «σύμπτωση».

Δήλωση Ελένης Παπακωνσταντίνου:

Δήλωση Μαρίνας Παπακωνσταντίνου:

Δήλωση Συμεών Σικιαρίδη:

Δήλωση Ανδρέα Ρωσσώνη:

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι των Μαρίνας και Ελένης Παπακωνσταντίνου, Ανδρέα Ρωσσώνη και Συμεών Συκιαρίδη εξήγησαν ότι οι πελάτες τους είναι ήδη κατηγορούμενοι και δεν υποχρεούνται να καταθέσουν στην Επιτροπή της Βουλής.

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, οι τελικές αποφάσεις των μελών της Επιτροπής σχετικά με το πώς θα χειριστούν τα νέα δεδομένα για να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν νομικά περιθώρια, ώστε να απαιτήσουν από τους μάρτυρες να παραστούν άμεσα ενώπιόν τους – αναμένεται να ληφθούν σε νέα συνεδρίαση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης