Της Άντζελας Πεΐτση

Θα παραβρεθούν τελικά στις προγραμματισμένες πανελλαδικές αγροτικές κινητοποιήσεις, στο Σύνταγμα, οι αγρότες της Μακεδονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και αρχικά είχαν δει με δυσφορία το ενδεχόμενο συμμετοχής τους, οι συντονιστικές επιτροπές στα κατά τόπους μπλόκα, αποφάσισαν να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας απέναντι στα νέα μέτρα που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Έτσι αύριο νωρίς το πρωί, ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη λεωφορεία με αγρότες για να κατέβουν στην Αθήνα όπου θα δώσουν δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις του τριημέρου. Μαζική συμμετοχή και εκπροσώπηση θα υπάρχει από το σύνολο των αγροτικών μπλόκων που έχουν στηθεί σε όλους του νομούς της Δυτικής – Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Υπεύθυνος μπλόκου του Νομού Θεσσαλονίκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του zougla.gr, για το αν βλέπει πρόοδο στις εξελίξεις αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης για το θέμα του διαλόγου με τους αγρότες πάνω στα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο όπως είναι οι διεκδικήσεις των αγροτών για το νέο ασφαλιστικό, φορολογικό και το κόστος παραγωγής, είπε πως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση. «Το μόνον που μπορώ να πω είναι το «όσο ζω ελπίζω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αντίποδα και σύμφωνα με πληροφορίες άλλου «κομβικού» μπλόκου στη Μακεδονία, εκπρόσωπος των αγροτών, εμφανίζεται «σίγουρος» πως ο διάλογος με την κυβέρνηση θα ξεκινήσει και μάλιστα στη βάση των 28 προτάσεων που συναποφάσισαν οι εκπρόσωποι των αγροτών, κατά την πρόσφατη ευρεία σύσκεψη στον Προμαχώνα.

Πάντως, ο αγροτικός κόσμος της Μακεδονίας, κρατάει επιφυλακτική στάση για τις προθέσεις και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι της και είναι «έτοιμος» στην περίπτωση εκείνη που οι κυβερνώντες κάνουν πίσω, να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες που έχουν οι αγρότες αναφορικά με το καίριο θέμα της έναρξης διαλόγου «Κυβέρνησης – αγροτών» και μάλιστα σε επίπεδο ολομέλειας στη Βουλή.

Την ίδια στιγμή, πολλοί εκπρόσωποι στα αγροτικά μπλόκα, όπως είπαν στο zougla.gr δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα.

Στο μεταξύ, αργά το απόγευμα αναμένεται να ανοίξουν τα διόδια των Μαλγάρων μέχρι και αύριο το βράδυ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης