«Μονομερή ενέργεια που βλάπτει ανεπανόρθωτα το νησί της Λέσβου» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, την άφιξη στο λιμάνι της πόλης, του αρματαγωγού «Λέσβος» για να φιλοξενήσει προσωρινά αιτούντες άσυλο, με αφορμή την -χωρίς καμία προσυνεννόηση- τοποθέτηση χημικών τουαλετών στο λιμάνι της Μυτιλήνης για την εξυπηρέτηση των φιλοξενουμένων στο πλοίο.

Ο κ. Γαληνός, με επιστολή που έστειλε σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι, στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, καταγγέλλει το υπουργείο ότι «ενώ αδυνατεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά τον χώρο ευθύνης του (σσ εννοεί τον καταυλισμό της Μόριας) επιχειρεί να επεκτείνει και να συνεχίσει την καταφανώς αποτυχημένη πολιτική του με τραγικές συνέπειες για το νησί της Λέσβου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημειώνει ο κ. Γαληνός προς τον κ. Μουζάλα, «ενώ προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να ξεφύγουμε από τις εικόνες του 2015, για τις οποίες ουδόλως ευθυνόμαστε, φαίνεται ότι επιχειρείτε με τις ενέργειές σας να δημιουργήσετε την ίδια κατάσταση για ακόμα μια φορά. Μάλιστα, εν αναμονή της νέας τουριστικής σεζόν και με την καθημερινή παρουσία εκπροσώπων του διεθνούς Τύπου στο νησί μας, δεν διστάζετε εκβιαστικά και χωρίς καμία ενημέρωση να προβείτε σε μονομερείς ενέργειες που βλάπτουν ανεπανόρθωτα το νησί της Λέσβου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης