Να κλείσει άμεσα η αεροπορική βάση της Σούδας ζήτησε σήμερα από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που συμμετείχε σε διαδήλωση της νεολαίας του ΚΚΕ έξω από την Αμερικανική Βάση στον Μουζουρά Ακρωτηρίου.

Τα μέλη της ΚΝΕ πραγματοποίησαν στο πλαίσιο του 22ου αντιιμπεριαλιστικού διημέρου της ΚΝΕ, που πραγματοποιείται στα Χανιά, δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε έξω από τη βάση του Μουζουρά και η δεύτερη έξω από την νατοϊκή βάση του Μαραθίου, με αίτημα το κλείσιμο των βάσεων, τη μη εμπλοκή τους σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και την επιστροφή στην Ελλάδα όλων των Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται σε ξένες αποστολές.

«Η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι. Οξύνονται οι αντιθέσεις, οι ανταγωνισμοί, ανάμεσα σε ισχυρά καπιταλιστικά κράτη για την εκμετάλλευση του πλούτου της περιοχής, για τον έλεγχο, για τη διανομή των αγορών. Η Ελλάδα πρέπει να απεμπλακεί αμέσως από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις. Η βάση της Σούδας θα πρέπει να κλείσει αμέσως. Αποτελεί το βασικό ορμητήριο ενάντια στους λαούς της περιοχής, για τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, ιδιαίτερα σήμερα ενάντια στο λαό της Συρίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.

Τα μέλη της ΚΝΕ από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο πραγματοποίησαν το μεσημέρι πορεία στους δρόμους της πόλης προς το ενετικό λιμάνι, ενώ το βράδυ ο γραμματέας της ΚΚΕ θα μιλήσει σε κεντρική εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται στο άλσος των Αγίων Αποστόλων, όπου οι νέοι του ΚΚΕ έχουν κατασκηνώσει και πραγματοποιούν εκδηλώσεις, συζητήσεις, συναυλίες και αθλητικά δρώμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατασκήνωση βρίσκεται και αντιπροσωπεία της Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης