Εκατοντάδες τραυματίες, μεγάλες υλικές ζημιές σε καταστήματα και μία πλατεία Συντάγματος να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο είναι ο θλιβερός απολογισμός του τελευταίου 48ωρου.

Εκατοντάδες πολίτες, μιλώντας στο web zougla radio, κατήγγειλαν την πρωτοφανή αγριότητα που επέδειξαν οι δυνάμεις της αστυνομίας, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών και βίας κατά των διαδηλωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε επίσης η έφοδος ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στο Μοναστηράκι, άνευ λόγου και αιτίας. Ακολουθούν σκηνές τρόμου, με μηχανές να περνούν ανάμεσα από τα τραπέζια. Μάλιστα, ένας άνδρας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ρίχνει χειροβομβίδα κρότου λάμψης σε θαμώνες, εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών.

Το Σύνταγμα μαζεύει τις πληγές του. Εκατοντάδες άτομα παρείσφρυσαν στις συγκεντρώσεις καταφέρνοντας να καταστρέψουν ό,τι βρήκαν στο διάβα τους. Ωστόσο, οι άνθρωποι της Πλατείας ανασυντάσσονται και δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα.

Δείτε μερικά video που μας έστειλαν αναγνώστες της zougla.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάος επικράτησε μέσα στο Μετρό του Συντάγματος, όπου στήθηκαν πρόχειρα ιατρεία για να περιθάλψουν πάνω από 400 σοβαρά τραυματίες. Την ίδια ώρα, άνδρες των ΜΑΤ έριχναν «βροχή» τα δακρυγόνα στο εσωτερικό του σταθμού.


(Φωτό: πλησίον Ευαγγελισμού. Μία εικόνα…χίλιες λέξεις)


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης