Θετικά εκπλήσσει τους επισκέπτες της η Θεσσαλονίκη, καθώς σχεδόν το σύνολο όσων την επισκέπτονται για δουλειά ή διασκέδαση τη βρίσκουν καλύτερη ή πολύ καλύτερη από ό,τι περίμεναν, με αποτέλεσμα η πόλη να λαμβάνει βαθμολογία 8 έναντι 7,9 το προηγούμενο έτος, σε κλίμακα από το ένα έως το δέκα.

Παράλληλα, σχεδόν εννέα στους δέκα επισκέπτες -το 93% όσων ταξιδεύουν για διασκέδαση και το 89% όσων την επισκέπτονται για επαγγελματικούς λόγους- σκοπεύουν να την προτείνουν ως προορισμό σε φίλους ή να επαναλάβουν την επίσκεψή τους. Την υψηλότερη βαθμολογία λαμβάνουν τα μπαρ/καφέ της πόλης, δικαιώνοντας τον τίτλο που κέρδισε πρόσφατα η Θεσσαλονίκη ως η ένατη μεταξύ των 10 καλύτερων πόλεων για νυχτερινή ζωή (σε σχετικό Top-10 του National Geographic), ενώ ακολουθούν τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, τα βασικά προβλήματα της πόλης -ηχορύπανση, ατμοσφαιρική ρύπανση, ελλιπής καθαριότητα, ανεπάρκεια πάρκων και χώρων πρασίνου- εξακολουθούν να “ζυγίζουν” αρνητικά στη συνολική της αξιολόγηση, όπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η gbr consulting για λογαριασμό της ‘Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) σε δείγμα 1202 ερωτηματολογίων. Τα ερωτηματολόγια συλλέχθηκαν την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου από 42 ξενοδοχεία ενός έως πέντε αστέρων της Θεσσαλονίκης, όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Στέφαν Μέρκενχοφ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης