«Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλο χωρίς το μοναδικό μέσο μαζικής μετακίνησης» τονίζει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τη συνεχιζόμενη απεργία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

«Η επί εννέα ημέρες συνεχιζόμενη επίσχεση εργασίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών έχει φτάσει την πόλη και τους Θεσσαλονικείς στο απροχώρητο. Η τρέλα αυτή πρέπει να σταματήσει» αναφέρει η διοίκηση του δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «οι εργαζόμενοι δικαιούνται, βεβαίως, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους», αλλά «δεν δικαιούνται να κρατούν όμηρο μια ολόκληρη πόλη».

«Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να διεκδικήσει κανείς τα δικαιώματά του, αναζητώντας και κοινωνικές συμμαχίες, που έως τώρα δεν τις επιδίωξε. Αλλά η επί εννέα συνεχείς ημέρες επίσχεση εργασίας δεν υποδεικνύει ούτε κοινωνική ευαισθησία ούτε και συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης που θα έπρεπε να διακατέχει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού, αλλά επιδοτούμενου ΟΑΣΘ, που σε μονοπωλιακές συνθήκες έχει αναλάβει το συγκοινωνιακό έργο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, επικρίνει τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, η οποία, όπως αναφέρει, «προβαίνει πλέον σε προτάσεις για τη μείωση του κόστους λειτουργίας του Οργανισμού, τώρα που ”ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι” και έχει εξαγγελθεί η θέση σε εκκαθάριση του Οργανισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στο Υπουργείο Μεταφορών, επισημαίνει πως «καλώς άνοιξε το θέμα του ΟΑΣΘ», αλλά «πρέπει όμως και να βρει τρόπο να το κλείσει χωρίς να πληγεί η πόλη και η οικονομία της».

«Δεν είναι δυνατόν, επίσης, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με ένα εκατομμύριο κατοίκους, να μένει χωρίς το μοναδικό μέσον αστικής συγκοινωνίας και χωρίς καμία εναλλακτική πρόβλεψη. Οι υπεύθυνοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους» τονίζει η διοίκηση του δήμου.

Καλεί, τέλος, την ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας και την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας να αναλάβουν πρωτοβουλία ώστε να επεξεργαστεί από κοινού με τους φορείς της πόλης ένας σχεδιασμός εκτάκτου ανάγκης, «δεδομένου ότι τα προβλήματα του Οργανισμού δεν φαίνεται να επιλύονται, ακόμη και μετά την καταβολή των δεδουλευμένων των τελευταίων μηνών που θα οδηγήσουν σε άρση της επίσχεσης εργασίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης