Σήμερα και ως 13.00 εκδικάζεται στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων η νέα αγωγή του Δημοσίου κατά της ΑΔΕΔΥ για την απεργία – αποχή διαρκείας που κήρυξε από τις 30 Αυγούστου 2014 ενάντια στη συγκριτική αξιολόγηση.

Στην αγωγή προχώρησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΜΗΔ), κ. Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως την 1η Σεπτεμβρίου έληξε η προθεσμία που είχε δώσει το ΥΔΜΗΔ για να εκδοθούν οι αποφάσεις επιμερισμού των ποσοστών ανά βαθμολογική κλίμακα από τους 105 γενικούς διευθυντές των 18 υπουργείων της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συντριπτική πλειοψηφία των γενικών διευθυντών εφάρμοσε το νόμο 4250/14, εκδίδοντας αποφάσεις επιμερισμού των ποσοστών και, καθορίζοντας, έτσι, πόσοι υπάλληλοι από κάθε υπηρεσία θα «ενταχθούν» σε κάθε βαθμολογική κλίμακα.

Ωστόσο, μένει να γίνει η αυτοαξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και να εκδοθούν οι τελικές εκθέσεις αξιολόγησης μέχρι την 1η Νοεμβρίου, στις οποίες θα αποτυπώνεται ποιοι ακριβώς από τους 400.000 περίπου πολιτικούς υπάλληλους του Δημοσίου θα λάβουν βαθμό 9 έως 10 (25% συνόλου), ποιοι θα λάβουν 7 έως 8 (60% συνόλου) και ποιοι 1 έως 6 (15% συνόλου).

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης