Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου.

«Δεν πολεμούσαν στην πρώτη γραμμή, καθώς δε συμμετείχαν σε πολεμικές επιχειρήσεις. Στις δύο περιπτώσεις, οι τραυματισμοί προκλήθηκαν από παράπλευρα πυρά» δήλωσε ο Τζεφ Ντέιβις, εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει 4.087 στρατιώτες στο Ιράκ κι άλλους 300 στη Συρία. Οι ιρακινές δυνάμεις που εκπαιδεύονται από τους Αμερικανούς στρατιωτικούς συμβούλους κι εκπαιδευτές, ενώ έχουν την αεροπορική υποστήριξη της διεθνούς συμμαχίας, έχουν ανακαταλάβει από τον περασμένο Δεκέμβριο, αρκετές περιοχές του Ιράκ, που ήταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους από το 2014. Σήμερα μάχονται για την ανακτάληψη της πόλης Φαλούτζα.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός ΥΠΑΜ, Ας Κάρτερ παραδέχτηκε ότι οι δύο στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια της μάχης δηλώνοντας: «Αυτοί οι άνθρωποι μάχονται στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που διεξάγονται προκειμένου να νικηθεί το Ισλαμικό Κράτος».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης