Ποινική δίωξη κατά της 20χρονης που συνελήφθη να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ άσκησε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Αθηνών, όπως ανακοίνωσε ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας Σάκης Κεχαγιόγλου.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου εξακολουθεί να κρατείται από τις Αρχές του Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου, η άσκηση δίωξης από την ελληνική εισαγγελία προσθέτει ακόμη ένα μέσο στο νομικό οπλοστάσιο, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα των ελληνικών Αρχών για την έκδοση της 20χρονης στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο κ. Κεχαγιόγλου δήλωσε:

«Προ τριμήνου περίπου είχα καταθέσει αναφορά προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών εκ μέρους των γονέων της Ειρήνης, στην οποία εξέθετα τα γεγονότα τα οποία οδήγησαν στη σύλληψη και κράτησή της. Μετά την αναφορά αυτή και κατόπιν σχετικής παραγγελίας της Κυρίας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου διατάχθηκε προανάκριση, η οποία διενεργήθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αθηνών και μετά την ολοκλήρωσή της και τη μελέτη και επεξεργασία του συγκεντρωθέντος αποδεικτικού υλικού, η Κυρία Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών άσκησε την από 08/05/2018 Ποινική Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, υπό τη μορφή της αγοράς, κατοχής και μεταφοράς από δράστες που ενήργησαν από κοινού και κατ’ επάγγελμα.

»Μετά την άσκηση της ποινικής διώξεως θα διεξαχθεί Κυρία Ανάκριση από Ανακριτή που θα οριστεί αρμοδίως, ο οποίος και θα προσωποποιήσει τις κατηγορίες και ευελπιστούμε στη σύλληψη και τιμωρία των πραγματικών ενόχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Η υποβληθείσα από την υπεράσπιση της Ειρήνης αναφορά, η οποία οδήγησε στην άσκηση της ποινικής διώξεως, έχει σαν σκοπό να ενισχύσει το νομικό μας οπλοστάσιο στην ιδιαίτερα δυσχερή προσπάθεια και επιδίωξη να εκδοθεί η Ειρήνη και να δώσει λόγο στην Ελληνική Δικαιοσύνη (άρθρα 6 και 8 του Ποινικού Κώδικα), είτε κατά προτίμηση πριν την εκδίκαση της υπόθεσης στο Χονγκ-Κονγκ, είτε μετά τη δίκη που πρόκειται να διεξαχθεί εκεί και που η επόμενη ακρόαση έχει ορισθεί για τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης