Επικίνδυνο μείγμα βενζίνης εντόπισε το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας να διοχετεύεται στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Τα καύσιμα, που εκτιμάται ότι είχαν παραλήπτες συγκεκριμένους πρατηριούχους, αποτελούν μία ανάμειξη με ουσίες, όπως η μεθανόλη, και έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν από το χημείο οι «ράμπο» του Υπουργείου Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι χαρακτηριστικό πως η βενζίνη στο συγκεκριμένο μείγμα δεν ξεπερνά το 60%.

Το τμήμα ειδικών φόρων της περιφερειακής διεύθυνσης του ΣΔΟΕ σχηματίζει δικογραφία εις βάρος οκτώ ατόμων, μεταξύ των οποίων ιδιοκτήτες και οδηγοί βυτιοφόρων. Η υπόθεση αποκαλύφτηκε πριν από έναν χρόνο ύστερα από παρακολούθηση περίπου ενός μήνα, όταν μέλη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εντόπισαν μικρό βυτιοφόρο να κινείται με κατεύθυνση μια μάντρα στην οδό Πόντου, αλλά δεν έγινε γνωστή. Ακολούθησε έφοδος και διαπιστώθηκε πως το μικρό βυτιοφόρο μετέφερε μεθανόλη, με την οποία μπορεί να αναμειχθεί η βενζίνη, όμως θεωρείται επικίνδυνος διαλύτης.

Στη μάντρα της Δυτικής Θεσσαλονίκης οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ εντόπισαν τρία βυτιοφόρα, δύο ελληνικά και ένα βουλγαρικό, οι δεξαμενές των οποίων είχαν συνδεθεί με σωλήνες και έκαναν μετάγγιση για παρασκευή του συγκεκριμένου μείγματος. «Βρήκαμε διάφορα μείγματα, από πετρέλαιο με αμόλυβδη μέχρι αμόλυβδη με μεθανόλη» τόνισε μιλώντας στη «Μ» υπάλληλος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, έχοντας στα χέρια του τις αναλύσεις του χημείου. Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι πως σε μία δεξαμενή βυτιοφόρου η περιεκτικότητα σε θείο ήταν κατά 200 φορές μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη στα καύσιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:makthes
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης