Ποινική αλλά και πειθαρχική έρευνα διενεργείται για τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών που ύστερα από 14 ολόκληρους μήνες εξέδωσαν το βούλευμα για τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο και τα παράνομα στοιχήματα με βασικό πρωταγωνιστή το Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η πρωτοφανής καθυστέρηση που υπήρξε στην έκδοση του βουλεύματος σε μία υπόθεση που είχε αφορούσε μάλιστα, σύμφωνα με τη δίωξη, εγκληματική οργάνωση, προκάλεσε τη διενέργεια της διπλής έρευνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη τόσο ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος όσο και τα άλλα δύο μέλη του συμβουλίου κλήθηκαν σε εξηγήσεις.

Η πειθαρχική έρευνα διενεργείται ήδη από την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Χρυσούλα Παρασκευά, που έχει και την εποπτεία του πειθαρχικού ελέγχου για όλους τους δικαστικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις ελεγχόμενοι δικαστικοί έχουν κληθεί και έχουν δώσει εξηγήσεις.

Η πειθαρχική όσο και η ποινική έρευνα δρομολογήθηκαν μετά από σχετική εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, και σε ότι αφορά το σκέλος της ποινικής έρευνας, την παραγγελία για τη διενέργειά της έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ποινική προκαταρκτική διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης