Παραπέρα περιορισμό της απασχόλησης στο Δημόσιο συστήνει το ΔΝΤ, στην έκθεση που δημοσίευσε για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ επισημαίνει πως «οι αρχές σχεδιάζουν να ενισχύσουν περαιτέρω τους κανόνες απασχόλησης για τη δημόσια διοίκηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης επισημαίνεται πως «οι μεταρρυθμίσεις θα επικεντρωθούν στη συγκράτηση της αύξησης των συμβάσεων προσωρινής απασχόλησης, γεγονός που περιπλέκει την εφαρμογή των κανόνων προσλήψεων (σ.σ. την αναλογία αποχωρήσεων -προσλήψεων που ισχύει για το μόνιμο προσωπικό )».

«Αυτό είναι εμφανές από την ταχεία αύξηση των συμβάσεων αυτών, η οποία – το 2016- αντιστάθμισε πλήρως τη μείωση του μόνιμου προσωπικού που προκύπτει την εφαρμογή του κανόνα των προσλήψεων» (σ.σ. για παράδειγμα 1 προσληψη μόνιμου υπαλλήλου για κάθε 5 αποχωρήσεις το 2016)

Η κυβέρνηση, επίσης, δεσμεύεται πως να νομοθετήσει μια «διαφανή» και «ανταγωνιστική» διαδικασία για συμβάσεις προσωρινής απασχόλησης, αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ, η κυβέρνηση πρέπει να νομοθετηθεί ένα ανώτατο όριο για τη διατήρηση του πλήθους των συμβάσεων προσωρινής απασχόλησης στο επίπεδο του 2016 (κατά μέσο όρο) κατά τη διάρκεια του 2017-18.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης