Την απόφαση για τη δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών σε μαθητές των Δημοτικών σχολείων, μέσα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «προώθηση της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών στα σχολεία», για το σχολικό έτος 2014-2015, νωρίτερα από κάθε φορά, υπέγραψε ο Yπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.

Σύμφωνα με τα όσα κάνει γνωστά, το υπουργείο, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στις Περιφέρειες: Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και τις Περιφερειακές Ενότητες: Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 4.483.600 ευρώ, εκ των οποίων 3.143.600 ευρώ προέρχονται από πόρους Ενώσεων και 1.340.000 ευρώ από εθνικές πιστώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα προϊόντα, που θα διατεθούν, περιλαμβάνουν μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, μανταρίνια, σταφύλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, ντομάτα και αγγουράκια, από καλλιέργειες που εφαρμόζουν το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης και είναι ποιοτικής κατηγορίας 1.

Πηγή: thebest.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης