Στη χώρα μας, το ποσοστό των γυναικών στις οποίες ο καρκίνος ανιχνεύθηκε σε πρώιμο στάδιο στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου, εκτιμάται πως είναι σημαντικά μικρότερο από τα αντίστοιχα άλλων ανεπτυγμένων χωρών. Τα γεγονός αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες που καθιστούν την ισότιμη πρόσβαση όλων των γυναικών σε μαστογραφικά κέντρα μία δύσκολη υπόθεση.

Για να βοηθηθούν οι γυναίκες στην ελληνική ύπαιθρο που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία κατασκεύασε και εξόπλισε με σύγχρονα μηχανήματα κινητή μονάδα μαστογράφου. Η μονάδα αυτή περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και μετά από πρόσκληση και φιλοξενία της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.ΟΜ.Α.Κ), η μονάδα μαστογράφου επισκέφθηκε και την Αρτέμιδα στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2013.

Η ανταπόκρισή των γυναικών της πόλης για υποβολή στη συγκεκριμένη εξέταση, ήταν τόσο μαζική, που επιβεβαίωσε πανηγυρικά την αναγκαιότητα λήψης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, για πραγματοποίηση δωρεάν μαστογραφικών εξετάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τουλάχιστον διακόσιες γυναίκες, εκδήλωσαν ενδιαφέρον να υποβληθούν στην εξέταση, όμως οι μισές από αυτές δεν κατέστη δυνατόν να εξεταστούν, λόγω αστάθμητων παραγόντων γυναικολογικής φύσεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτέλεσμα αυτής της δράσης ήταν 100 γυναίκες να υποβληθούν σε δωρεάν σε μαστογραφία.

Σε σχετική ανακοίνωση το Δ.Σ. της ΕΟΜΑΚ αναφέρει: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλες τις γυναίκες που μας εμπιστεύτηκαν, όλη την ομάδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, τους εθελοντές της ΕΟΜΑΚ Μυρτώ Δήμου, Ελένη Γενναίου, Ντίνα Βάρσου, Στέλλα Χατζησταυριανού και Γεώργιο Κρούσκα που βοήθησαν και σε αυτή τη δράση, το crazy chicken για την φιλοξενία του και την εταιρεία «ΧΡΗΣΤΟΣ» ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που μας βοήθησε στην σύνδεση της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης