Την ανάγκη να υπερβεί τον τυπικό ρόλο της και να λειτουργήσει ως «επιταχυντής με στόχο την αποτελεσματικότητα», κάλεσε την Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014 – 2020, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, κατά τον χαιρετισμό της, στη 2η Επιτροπή Παρακολούθησης, τον οποίο μετέφερε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου.

Η κ. Δούρου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής, σημειώνοντας ότι «έχουμε εξειδικεύσει ήδη το 54,05% του προγράμματος, περίπου 616 εκατ. ευρώ, έχοντας εκδώσει προσκλήσεις που αγγίζουν τα 500 εκατ. ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τον δεύτερο χρόνο υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο της «προτεραιοποίησης» των βασικών επίδικων, «το πρώτο από αυτά είναι η επιτάχυνση του προγράμματος», τόνισε η περιφερειάρχης, καλώντας την Επιτροπή Παρακολούθησης να παίξει «ένα δυναμικό ρόλο στις εξελίξεις μέσα από την ουσιαστική συμμετοχή όλων σας με προτάσεις, ιδέες και επισημάνσεις, καθώς έχουν πια ολοκληρωθεί οι περισσότερες τομεακές και περιφερειακές αιρεσιμότητες (…)».

Υπογράμμισε ότι για την Περιφέρεια Αττικής, ως μοντέλο διοίκησης, έχει τεράστια σημασία η διαβούλευση, η συνεργασία, η διαφάνεια και η εξωστρέφεια. Χαρακτήρισε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για το 2014 – 2020 (ΠΕΠ) ως το πλέον βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο, για την «ανάπτυξη της Περιφέρειας Αττικής και την αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που δημιουργεί στη χώρα μας η παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση».

Αυτό, πρόσθεσε, μας υποχρεώνει να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων που θα ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, θα στηρίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα βελτιώνουν τις υποδομές σε μια Περιφέρεια που κατοικεί η μισή Ελλάδα, και φυσικά, θα ενισχύουν δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την κοινωνική ένταξη και την αντιμετώπιση των δύσκολων προβλημάτων των ιδιαίτερα ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης