«Ζούμε με τον φόβο μην σκοτώσει κανείς τα παιδιά μας. Το δικό μου παιδί δεν πείραξε κανέναν. Είναι άριστος, κάνει διδακτορικό, έχει στόχους στη ζωή του, είναι φιλήσυχος».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, στα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» ο πατέρας του 30χρονου διδακτορικού φοιτητή που δέχτηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής άγρια επίθεση από τρία άτομα νεαρής ηλικίας στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησε προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων (σ.σ.: 22 και 20 ετών), τους οποίους φέρεται να αναγνώρισε το θύμα. Οι δράστες του ξυλοδαρμού οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ρεθύμνου, αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή τους και αφέθησαν ελεύθεροι. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και του τρίτου ατόμου.

Το θύμα της επίθεσης

Δριμύ κατηγορώ από τον πατέρα του θύματος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δριμύ κατηγορώ σε όλους εκείνους που παριστάνοντας, όπως είπε, τους λεβέντες και τα παλληκάρια, επιτίθενται χωρίς κανέναν λόγο σε όποιον βρεθεί μπροστά τους, απηύθυνε ο πατέρας του θύματος.

Αναλυτικά η δήλωση του πατέρα: 

«Θέλω να μάθω το γιατί. Γιατί συμβαίνουν αυτά στο Ρέθυμνο; Γιατί μια μειοψηφία τρομοκρατεί και δέρνει όποιον του κάνει κέφι; Στέλνουμε τα παιδιά μας να σπουδάσουν και νιώθουμε πως είναι απροστάτευτα. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό. Ζούμε με τον φόβο μην σκοτώσει κανείς τα παιδιά μας. Το δικό μου παιδί δεν πείραξε κανέναν. Είναι άριστος, κάνει διδακτορικό, έχει στόχους στη ζωή του, είναι φιλήσυχος.

Όπως περπατούσε στον δρόμο ο γιος μου του επιτέθηκαν άναντρα και αναίτια. Τον έβαλαν κάτω και τον χτυπούσαν ανελέητα τρία άτομα. Δεν ήξερε κανέναν από τους τρεις. Την επόμενη φορά τι να περιμένω; Να θρηνήσω τον γιό μου;

Κάποιος από το Ρέθυμνο να μου εξηγήσει το γιατί. Ποιοι είναι αυτοί που κάθε τόσο κάνουν τους παλληκαράδες ανενόχλητοι; Σε ποιο μεσαίωνα ζουν όλοι αυτοί που βγαίνουν στον δρόμο και δέρνουν φοιτητές; Δεν είναι η πρώτη φορά, γνωρίζω ότι έχει συμβεί επανειλημμένα, θυμόμαστε ότι κάποιος έφτασε μέχρι δολοφονία φοιτητή για το τίποτα.

Θέλω να το γράψετ αυτό: Γιατί μας σκοτώνετε τα παιδιά μας; Ξέρω πως δεν είναι αυτή η Κρήτη. Αλλά κάποιοι φταίνε γι’ αυτή την κατάσταση και δεν πάει άλλο.

Μπορώ κι εγώ να αυτοδικήσω. Αλλά δεν θέλω να κάνω τον παλληκαρά. Θέλω όμως να αναλάβει καθένας την ευθύνη του και να σταματήσει στο Ρέθυμνο αυτή η κατάσταση».


ΣΥΡΙΖΑ: Τα κίνητρα των δραστών ήταν ομοφοβικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι τα κίνητρα των δραστών ήταν ομοφοβικά και τονίζει ότι πρέπει να προβληματιστούν όσοι υποδαυλίζουν τη βία της άκρας δεξιάς με τη ρητορική τους.

Σε σχετική του ανακοίνωση τονίζει ότι «είναι αναγκαία η συνέχιση της πολύμορφης δράσης προκειμένου πρακτικές τέτοιου είδους να αποτελέσουν παρελθόν και καλεί «τις αρμόδιες αρχές να ολοκληρώσουν το ταχύτερο δυνατό τις έρευνες, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες στους δράστες».

NΔ: Πρόκειται για άθλιες συμπεριφορές μίσους

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο την επίθεση σε βάρος του τριαντάχρονου φοιτητή στο Ρέθυμνο και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στο θύμα και τους οικείους του. Τέτοιες άθλιες συμπεριφορές μίσους δεν έχουν θέση στη σημερινή Ελλάδα» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Αστυνομία θα πράξει το καθήκον της και οι υπαίτιοι αυτής της αποτρόπαιας πράξης θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη» καταλήγει.

ΠΑΣΟΚ: ΟΙ Έλληνες πολίτες και η ειδικά η νέα γενιά θα απορρίψει τους φασίστες

«Ο άγριος ξυλοδαρμός του φοιτητή στο Ρέθυμνο μας γεννά συναισθήματα αποτροπιασμού. Η ρητορική μίσους και οι τραμπούκικες επιθέσεις εναντίον ενός συμπολίτη μας δεν ταιριάζουν στην ελληνική Κοινωνία. Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός» αναφέρει σε δήλωσή του μετά τον ξυλοδαρμό του φοιτητή στο Ρέθυμνο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

«Οι Έλληνες πολίτες και, ειδικά, η νέα γενιά θα απορρίψει τους φασίστες» σημειώνει ο κ. Χρηστίδης.

Το ιστορικό

Στο «μικροσκόπιο» της αστυνομίας έχει τεθεί μία υπόθεση ξυλοδαρμού 30χρονου στην Κρήτη. Ο άνδρας κατήγγειλε πως τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής δέχθηκε άγρια χτυπήματα από τρία άτομα νεαρής ηλικίας στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τον 30χρονο, οι τρεις άνδρες επιτέθηκαν για άγνωστους λόγους τόσο στον ίδιο όσο και σε έναν 35χρονο φίλο του, που φιλοξενούσε, ενώ περπατούσαν στον δρόμο.

Ο 35χρονος κατάφερε να διαφύγει, ενώ ο 30χρονος έπεσε στο έδαφος βαριά χτυπημένος, ανήμπορος να μετακινηθεί.

Κάτοικοι της περιοχής που άκουσαν τη φασαρία πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα οι δράστες φοβούμενοι μήπως γίνουν αντιληπτοί από κάποιον να τραπούν σε φυγή.

Λίγο αργότερα, ο 35χρονος, ο οποίος είχε φύγει από το σημείο, επέστρεψε για να αναζητήσει τον φίλο του και τον είδε να κείτεται αιμόφυρτος στο έδαφος.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον νεαρό στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλά τραύματα σε όλο του το σώμα, αλλά κυρίως στο κεφάλι.

Μετά την καταγγελία, οι Αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, όπου εντόπισαν δύο άνδρες οι οποίοι φέρονται να είναι οι δράστες του ξυλοδαρμού.

Οι ίδιοι, αν και αναγνωρίστηκαν από τα θύματα, αρνούνται κάθε συμμετοχή στο περιστατικό.

Πηγές: Ρεθεμνιώτικα Νέα / cretapost.gr / cretalive.gr / ΚΡΗΤΗTV

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης