Το γηροκομείο που λειτουργεί χωρίς άδεια και προσελκύει τον πολιτικό κόσμο. Το οικονομικό μπάχαλο που επικρατεί στις υπηρεσίες του και τα ψέματα του Γιάννου Παπαντωνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση «Γηροκομείο Αθηνών» καλά κρατεί και οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Είναι σαν μαγικό παιγνίδι που, πατώντας τα κουμπιά, εμφανίζονται και νέες φιγούρες. Ξεκαθαρίζονται, ωστόσο, μία σειρά από πράγματα και φωτίζονται πολλές σκοτεινές πτυχές αυτής της ιστορίας που οδηγεί πολύ μακριά, αφού οι πρωταγωνιστές της έρχονται από πολύ μακριά επίσης.

Και πρώτα πρώτα, η σχέση του Ιάκωβου Γιοσάκη, της ηγετικής αυτής προσωπικότητας του παραδικαστικού κυκλώματος, με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και απόλυτο άρχοντα του Γηροκομείου Αθηνών, αρχιμανδρίτη Προκόπιο Μπούμπα.

Αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχέση του αρχιμανδρίτη Προκόπιου Μπούμπα με τον πρωταγωνιστή στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, Ιάκωβο Γιοσάκη, είναι διαχρονική. Αν παρατηρήσει κανείς τα δικαστικά έγγραφα, θα ανακαλύψει πως ο Γιοσάκης ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη κατά του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Στην ίδια δίκη, μάρτυρας κατηγορίας ήταν επίσης ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας. Η ημερομηνία έκδοσης του εγγράφου, 17 Μαρτίου 2004, είναι αδιάψευστος μάρτυρας αυτής της φιλίας. Προφανώς, η σχέση τους είναι παλαιότερη και προφανώς οικοδομήθηκε λιθαράκι λιθαράκι μέσα στους ατέλειωτους διαδρόμους των παραθρησκευτικών και παραδικαστικών δικτύων.

Στο έγγραφο που έχουμε στη διάθεσή μας, ο Γιοσάκης και ο Μπούμπας καλούνται να καταθέσουν εναντίον του Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στην υπόθεση της εταιρίας Μίνως ΑΕΔΕ, που πρόσφερε δάνεια σε πολίτες και μητροπολίτες, υποθηκεύοντας την ακίνητη περιουσία των Μητροπόλεων. Θεάρεστο έργο πράγματι.

Συνέστησαν μη κυβερνητική οργάνωση

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Γηροκομείου Αθηνών και πρόεδρος του Δ.Σ. του ιδρύματος «ΕΣΤΙΑ» και μέλος του Δ.Σ. του ιδρύματος «Κασιμάτη» και μέλος του Δ.Σ. του ιδρύματος «Αφεντάκη», αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας, συνέστησε και μη κυβερνητική οργάνωση με την επωνυμία «Ευγηρία».

Ένα και μοναδικό ερώτημα προκύπτει για έναν άνθρωπο με τόσες πολλές δραστηριότητες και ιδιότητες. Σε τι θα ήταν χρήσιμη η ύπαρξη μίας μη κυβερνητικής οργάνωσης; Στο έγγραφο που ακολουθεί θα δείτε τη σύσταση της οργάνωσης και θα διαπιστώσετε πολλά κοινά με το Γηροκομείο Αθηνών.

Πρώτος στη λίστα ο Προκόπιος Μπούμπας. Μεταξύ άλλων και εδώ θα δείτε και την πρώην γραμματέα του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννου Παπαντωνίου, και νυν συνεργάτη του Προκόπιου Μπούμπα (16η στη λίστα).

Άλλο ένα ψέμα;

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, μιλώντας στην τηλεοπτική «Ζούγκλα» μας είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με το Γηροκομείο Αθηνών και ότι οι επισκέψεις του εκεί ήταν καθαρά εθιμοτυπικές. Την απάντηση τη δώσαμε μέσω του ρεπορτάζ μας από τη zougla.gr, αποκαλύπτοντας ότι ο κ. Παπαντωνίου όχι μόνο είχε σχέση με το σωματείο, αλλά ήταν και μέλος του.

Στην ίδια εκπομπή είπε ότι δεν έχει καμία σχέση πλέον με την πρώην γραμματέα του, Μαρία Γρυλάκη, η οποία σήμερα είναι συνεργάτης του Προκόπιου Μπούμπα. Η γυναίκα που θα δείτε στο video που ακολουθεί, ονομάζεται Μαρία Γκιόκα, είναι πρώην εργαζόμενη στο Γηροκομείο Αθηνών και περιγράφει πως συνάντησε τη Μαρία Γρυλάκη στο γραφείο του Γιάννου Παπαντωνίου πριν λίγες ημέρες.

>

Ένα από τα περίεργα που αποκαλύπτει η zougla.gr για το γηροκομείο είναι ότι, ενώ πρόκειται για ένα σωματείο που έχει αναπτύξει σχέσεις με πολλούς πολιτικούς και παράγοντες της χώρας, δε διαθέτει άδεια λειτουργίας.

Αίσθηση προκάλεσε και η απάντηση που έδωσε στη «Ζούγκλα» ο δικηγόρος του σωματείου, Στέλιος Γρηγορίου, σε σχέση με παράστασή του στο Συμβούλιο Επικρατείας για υπόθεση του γηροκομείου.

Κατά την παρέμβασή του στην εκπομπή, ο πρώην πρόεδρος του σωματείου, Νάσος Τζεμπελίκος, ανέφερε ότι ο κ. Γρηγορίου γι αυτή την παράστασή του απαίτησε το ποσό των 10.000 ευρώ. Ο κ. Γρηγορίου το διέψευσε και στο σημείο αυτό μπορείτε να δείτε την απόδειξη είσπραξης του συγκεκριμένου ποσού.

Όλοι όσοι συναλλάσσονται με το σωματείο ή αγνοούν ή κάνουν τα στραβά μάτια για τις παρατυπίες και όλα τα περίεργα που συμβαίνουν εκεί.

Το golden boy του γηροκομείου

Ο Κωνσταντίνος Κεραμίδας είναι διευθυντής του Γηροκομείου Αθηνών. Βάσει μήνυσης που έχει καταθέσει το πρώην μέλος του Δ.Σ. ιερέας Βασίλειος Δρόσος, ο μισθός του ξεπερνά τα 5.000 ευρώ μηνιαίως.

Δείτε την ένσταση που έχει κατατεθεί και αναφέρει ότι τόσο ο διευθυντής όσο και ο αδελφός του, υπεύθυνος μηχανογράφησης Ελευθέριος Κεραμίδας, δε διαθέτουν τα δικαιολογητικά σπουδών, τα οποία ισχυρίζονται ότι κατέχουν.

Μπάχαλο

Σήμερα αποκαλύπτουμε και το πόρισμα του τότε επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών, Φώτη Κουλαρμάνη, ο οποίος το 2004 διενήργησε έλεγχο στα οικονομικά του σωματείου. Από τα έγγραφα που παρουσιάζονται, θα διαπιστώσετε και την έκπληξή του για το μπάχαλο που επικρατεί στις συναλλαγές του γηροκομείου.

Στο δεύτερο μέρος του πορίσματος θα δείτε τι λέει ο επιθεωρητής για τους 92 υπαλλήλους του σωματείου, οι οποίοι καθημερινά σιτίζονται εντός του γηροκομείου και τους 187 υπαλλήλους που λαμβάνουν αδικαιολόγητα επιδόματα και δώρα.

Προβληματική «επιχείρηση»

Στο σημείο αυτό μπορείτε να γελάσετε ή και να κλάψετε. Ένα γηροκομείο-πτωχοκομείο με όχι περισσότερους από 400 γέροντες φιλοξενούμενους  και μια τεράστια περιουσία σε ακίνητα θα δείτε να παρουσιάζει έλλειμμα μεγαλύτερο των 8 εκατομμυρίων ευρώ. Από όποια γωνία κι αν το δει κανείς, δεν είναι φυσιολογικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης