Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Video/Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Περίπου 120 εφοριακοί βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας για μισθολογικά θέματα συναδέλφων τους. Οι διαδηλωτές ανήρτησαν πανό. Δύο περιπολικά της αστυνομίας είναι σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση, ενώ η οδός Νίκης έχει κλείσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο έφθασε λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος είχε σύντομη συνομιλία με τους διαδηλωτές. Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως η «ασφυξία» που προκαλείται από τη στάση των θεσμών δεν βοηθάει προς το παρόν στην επίλυση του ζητήματος της μισθοδοσίας.

«Πρέπει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Όλος ο φορολογικός μηχανισμός έχει πέσει θύμα της οικονομικής κρίσης. Μόλις ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση θα προσέξουμε τους ανθρώπους που αξίζουν τη στήριξη του κράτους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικόνες από την κινητοποίηση έξω από το ΥΠΟΙΚ

Ακούστε τι δήλωσε η εφοριακός-ελεγκτής Βασιλική Παναγιωτοπούλου...

Στάση εργασίας

Στις 11.30 το πρωί ξεκίνησε η στάση εργασίας των υπαλλήλων στις εφορίες της Αττικής, η οποία ολοκληρώνεται με τη λήξη του ωραρίου.

«Αίτημα της προειδοποιητικής στάσης εργασίας είναι η εξομοίωση των αποδοχών των συναδέλφων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 1Κ/2013, διότι το μισθολογικό καθεστώς που διέπει τους εν λόγω συναδέλφους συνιστά μια κατάφορη αδικία απέναντί τους γιατί καλούνται να επιτελέσουν ακριβώς τα ίδια καθήκοντα με όλους τους υπολοίπους ενώ η αμοιβή τους ανέρχεται στο ήμισυ αυτών» επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΔΟΥ.

«Ταυτόχρονα η διαιώνιση αυτού του καθεστώτος παίρνει τη μορφή μιας ωρολογιακής βόμβας που απειλεί να πλήξει το επίπεδο των αμοιβών όλου του κλάδου» προστίθεται.

Δείτε φωτογραφίες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης