Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Την πλήρη αδιαφορία της Πολιτείας αντιμετωπίζει ένας αγρότης στην Κωπαΐδα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πραγματοποιήσει ούτε τις βασικές κτηνοτροφικές εργασίες που απαιτούνται για την επιβίωσή του, αφού ο δρόμος στον οποίο βρίσκεται η μονάδα του είναι μονίμως, σχεδόν, αποκλεισμένος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για έναν χωματόδρομο 1,5 χιλιομέτρου στον κάμπο της Κωπαΐδας που χρησιμοποιείται κυρίως το καλοκαίρι από τους αγρότες, αλλά τον χειμώνα, λόγω της κακής του κατάστασης και των καιρικών φαινομένων, είναι σχεδόν αδιάβατος.

Ο Παναγιώτης Νικολόπουλος, αγρότης και κυνοτρόφος, που διατηρεί το σπίτι του στον ίδιο χώρο, ουκ ολίγες φορές βρίσκεται κολλημένος στον δρόμο και απεγκλωβίζεται από τρακτέρ, ενώ τα οχήματά του έχουν υποστεί ζημιές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρακαλάω να μην βρέχει και καθημερινά εκτελώ τις εργασίες μου με την ψυχή στο στόμα», σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ οι αρμόδιοι κάνουν… μπαλάκι τις ευθύνες.

Ακούστε τι δήλωσε στο zougla.gr:

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο με τις προσπάθειες ρυμούλκησής του οχήματός του:

 Ο δρόμος όμως δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Πάμπολλες φορές έχουν κλαπεί οι μετασχηματιστές της ΔΕΗ από όλη την περιοχή, με αποτέλεσμα οι αγρότες και οι κάτοικοι για μεγάλο διάστημα να μένουν χωρίς ρεύμα, με ότι συνεπάγεται αυτό για τη διαβίωση και τις εργασίες τους.

«Αν ήθελαν, θα είχαν βρει τρόπο να προφυλάσσουν τις δημόσιες υποδομές. Οι κλοπές όμως γίνονται συστηματικά, κι εύλογα θεωρούμε ότι κάποιοι το επιτρέπουν να συμβαίνει αυτό», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Το συγκεκριμένο σημείο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης