Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το έγκλημα που έχει συγκλονίσει από χθες όλη την Κρήτη με θύμα έναν 63χρονο κτηνοτρόφο στο Άνω Μέρος Αμαρίου στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές χθες το βράδυ κατάφεραν και εντόπισαν τον 24χρονο  φερόμενο ως δράστη και τον προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 24χρονος αρνείται κάθε συμμετοχή στο έγκλημα, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν τις έρευνες, ενώ αναζητούν κι ένα δεύτερο άτομο, το οποίο έχει συγγενική σχέση με τον φερόμενο ως δράστη.

Για την εμπλοκή του 24χρονου στη δολοφονία του κτηνοτρόφου ενημερώθηκαν οι Αρχές από την πρώτη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς ο 23χρονος Αλβανός, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη χθεσινή εγκληματική ενέργεια σε βάρος του κτηνοτρόφου.

Ήταν φονική… ενέδρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φονική… ενέδρα είχαν στήσει στον άτυχο κτηνοτρόφο χθες το μεσημέρι την ώρα που κινούνταν με το όχημά του σε δρόμο του Αμαρίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς», ο 23χρονος συνοδηγός κατέθεσε πως την ώρα που κινούνταν με το Ι.Χ. δύο αυτοκίνητα τους έκλεισαν τον δρόμο – το ένα μπροστά, το άλλο πίσω. Ένα νεαρό άτομο – το οποίο κατονόμασε- βγήκε από το ένα όχημα και με μία μαγκούρα έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου και στη συνέχεια πυροβόλησε εναντίον του κτηνοτρόφου.

Στη συνέχεια όλοι οι εμπλεκόμενοι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στα γραφεία της Σήμανσης βρίσκεται το όχημα του κτηνοτρόφου, το οποίο εξετάζεται από τις Αρχές.

Θα υποβληθεί σε χειρουργείο ο 23χρονος

Από τη χθεσινή δολοφονική επίθεση σε βάρος του κτηνοτρόφου τραυματίστηκε και ο 23χρονος συνοδηγός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, με τους γιατρούς να δηλώνουν πως δεν κινδυνεύει η ζωή του.

«Η σφαίρα που τον βρήκε στα πλευρά δεν έχει χτυπήσει κάποιο ζωτικό όργανο ή τη σπονδυλική στήλη. Αυτήν τη στιγμή νοσηλεύεται στη Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου, ωστόσο θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργείο για την αφαίρεση της σφαίρας. Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με το ΠΑΓΝΗ για το αν θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ηρακλείου για το χειρουργείο ή αν θα παραμείνει στο Ρέθυμνο» επεσήμανε μεταξύ άλλων στο cretapost ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου, Γιώργος Φραγκιαδάκης.

Μία βεντέτα που κρατά εννέα χρόνια;

Ακόμα δεν έχουν ξεκαθαριστεί πλήρως οι λόγοι που όπλισαν το χέρι του 24χρονου, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο άνδρες είχαν διαφορές κατά το παρελθόν.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από εννέα χρόνια ο κτηνοτρόφος είχε σκοτώσει τον παππού του δράστη σε ένα «θερμό» επεισόδιο με ανταλλαγή πυροβολισμών.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο πως αυτό το μίσος που υπήρχε στον 24χρονο για την απώλεια του παππού του να ήταν και ο λόγος που πυροβόλησε και σκότωσε τον κτηνοτρόφο.

«Αστακός» το Αμάρι

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται από χθες το απόγευμα σε όλη την περιοχή του Αμαρίου μετά τη δολοφονία του 63χρονου κτηνοτρόφου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ατμόσφαιρα ανάμεσα στις δύο οικογένειες – του θύτη και του θύματος – είναι τεταμένη, με αποτέλεσμα η περιοχή να έχει μετατραπεί σε… αστακό υπό τον φόβο επεισοδίων.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης