«Στεναχωριέμαι πολύ για αυτά τα παιδιά… . Έφυγε από τη ζωή μια γυναίκα. Λυπάμαι πολύ για αυτό, μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω και να φέρω πίσω τη μητέρα τους. Έμειναν ορφανά δυο παιδιά ..».Με αυτά τα λόγια η 27χρονη Νικολέτα Παπαϊωάννου προσπάθησε να δείξει σε τακτικούς δικαστές και ενόρκους πως έχει μετανιώσει που σκότωσε τη σύζυγο του συντρόφου της, στις 3 Αυγούστου του 2016, έξω από το σπίτι του θύματος, στο Κορωπί.

Άλλοτε κλαίγοντας και άλλοτε ξεσπώντας κατά του 41χρονου Γιάννη Θοδωρή λέγοντας πως «ο κύριος αυτός μας διέλυσε» η 27χρονη αναφέρθηκε στον έρωτά της για εκείνον αποφεύγοντας ωστόσο να πει λεπτομέρειες για το φονικό επαναλαμβάνοντας συνεχώς «δεν θυμάμαι, είχα θολώσει, τρελάθηκα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παγερός και αδιάφορος ο άνδρας με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά την άκουγε να τον κατηγορεί πως την κρατούσε με τα ψέματά του, υποστηρίζοντας πως τέσσερα χρόνια μετά τη σχέση τους, της αποκάλυψε πως ήταν παντρεμένος. Και όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν έφυγε από εκείνον, αφού όπως εξήγησε τα κοινά χρόνια της ζωής τους δεν ήταν και τόσο ρόδινα, η 27χρονη αρκέστηκε να πει πως ήταν ερωτευμένη μαζί του.

Πρόεδρος: Γιατί ήσασταν τόσα χρόνια μαζί;

Κατηγορουμένη: Όταν είσαι ερωτευμένος βλέπεις; Εγώ τυφλώθηκα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόεδρος: δε ξέρατε ότι είναι παντρεμένος;

Κατηγορουμένη: Όχι το έμαθα το 2014 . …Μου είπε: «Θα σου πω κάτι αλλά δεν θα πανικοβληθείς». Μου είπε ότι δεν έχει πάρει διαζύγιο και ότι μένει τυπικά μαζί με τη γυναίκα του για τα παιδιά. ….

Πρόεδρος: Επί τέσσερα χρόνια οι επαφές σας πως ήταν;

Καθημερινές. Τέσσερα χρόνια μου έλεγε ότι έμενε με τη μάνα του …

Πρόεδρος: ‘Εμενε και στο σπίτι σας;

Κατηγορουμένη: Κάποια βράδια έμενε;

Πρόεδρος: Τι κάνατε όταν το μάθατε;

Κατηγορουμένη: Έπεσα από τα σύννεφα. Ήμασταν πολλές ώρες μαζί μ’ έπαιρνε στο μαγαζί του και καθόμουν. Σκέφτηκα ότι όντως είναι χωρισμένος.

Πρόεδρος: Όταν μάθατε ότι είναι παντρεμένος τι κάνατε;

Κατηγορουμένη: Του ζήτησα να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και μου έλεγε «αύριο»….

Στο σημείο αυτό η κατηγορουμένη άρχισε να φωνάζει προς το σύντροφό της , με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για λίγο. Τότε επενέβη ο πατέρας της ο οποίος τη ρώτησε: «Γιατί δε μου μίλαγες, κορίτσι μου; Γιατί δε με άκουγες Νικολέτα;. Γιατί δεν τον έδιωξες; Μας διέλυσε ο αλήτης. Μας κατέστρεψε…». Η 27χρονη του απάντησε: «Δε μπορούσα μπαμπά μου, συγνώμη, δεν το ήθελα». Και ο πατέρας της ακόμη πιο οργισμένος φώναξε στον 41χρονο «Φύγε ρε αλήτη έξω, κατέστρεψες δυο οικογένειες, κάθαρμα».

Η 27χρονη κατηγορουμένη αρνήθηκε πως θα μπορούσε να είχε προσχεδιάσει το έγκλημα λέγοντας πως η άτυχη 35χρονη ήταν εκείνη που τη σταμάτησε, έξω από το σπίτι της, την ώρα που εκείνη περνούσε με το αυτοκίνητό της, στο οποίο είχε και το ανήλικο αγοράκι της.

Πρόεδρος: Πως φτάσατε στο σημείο να πάτε στο σπίτι του θύματος;

Κατηγορουμένη: Δεν είχα πάει στο σπίτι της. Είχα πάρει τηλέφωνο τον Γιάννη και μου είπε ότι δεν ήταν καλά πως δεν είχε πληρωθεί. Για κακή μου τύχη πέρασα από το σπίτι της… Είχε βγει έξω από το σπίτι η θανούσα για αυτό με σταμάτησε. Μου έλεγε έβριζε, μου έλεγε π…ότι είναι μαζί με τον Γιάννη, ότι κοιμούνται μαζί . Είπαμε κάποια λόγια δε τα θυμάμαι καλά. Μου λέει: «Έχεις και το παιδί μαζί σου; Το φέρνεις εδώ να το δουν και το δικά μου παιδιά;» Δε μπορούσα να καταλάβω ποιος ήταν ο λόγος που μου μιλούσε έτσι…Και π…. να ήμουν, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η γυναίκα δεν ήθελε να δει ότι υπήρχαν δυο άλλα παιδιά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας η 27χρονη είπε πως όταν αγόρασε το μαχαίρι την προηγούμενη ημέρα του φόνου, ζήτησε ένα μαχαίρι «ξεκοκαλίσματος» γιατί αγόραζε κρέατα για τα παιδιά της από σούπερ μάρκετ και τα ξεκοκάλιζε μόνη της.

Κατηγορουμένη: Φώναζα, δεν ξέρω, είχα τρελαθεί …Παλεύαμε είδε το μαχαίρι προσπαθούσε να το αρπάξει

Πρόεδρος: Μα το μαχαίρι ήταν στη συσκευασία του; Πως την ανοίξατε; Ήταν συσκευασία κλειστή….

Κατηγορουμένη: Προεξείχε η λαβή. Η θανούσα με τράβαγε….

Πρόεδρος: Πήρατε το μαχαίρι και τι κάνετε;

Κατηγορουμένη: Δεν θυμάμαι ….

Πρόεδρος: Τι θυμάστε τότε; Ποια είναι η κίνηση που κάνατε όταν κρατούσατε το μαχαίρι απέναντι στη θανούσα;

Κατηγορουμένη: Δεν θυμάμαι …

Πρόεδρος: Το αίμα του θύματος βρίσκεται εντός της αυλής του σπιτιού της. Πως φτάσατε μέχρι εκεί;

Κατηγορουμένη: Αρχίσαμε και παλευαμε με το μαχαίρι. Η θανούσα φώναζε τα παιδιά της. Φτάσαμε στην αυλή παλεύοντας και οι δυο μαζί.

Πρόεδρος: Σας τραβούσε η θανούσα;

Κατηγορουμένη: Ναι…

Πρόεδρος: Τι έγινε εκεί;

Κατηγορούμενη: Την χτύπησα πόσες φορές δεν ξέρω, δεν θυμάμαι. Ότι άκουσα, το άκουσα την επόμενη …

Πρόεδρος: Ήταν τα παιδιά της θανούσας στο σπίτι; Τα αντιληφθήκατε;

Κατηγορουμένη: (κλαίει). Ήρθαν προς το τέλος σε ό,τι γινόνταν εκεί πέρα …

Πρόεδρος: Όταν χτυπούσατε τη θανούσα με το μαχαίρι είχε πέσει κάτω;

Κατηγορουμένη: Όχι ήταν όρθια…Εγώ θυμάμαι το Γιάννη που ήρθε και φώναζε και με τράβηξε μακριά της.

Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε μετά;

Κατηγορούμενη: Πήρα τα αμάξι και έφυγα, πανικοβλήθηκα…

Πρόεδρος: Η θανούσα;

Κατηγορούμενη: Ήταν όρθια …

Οι συγγενείς του θύματος πάντως σε κάποια στιγμή μίλησαν για θέατρο που παίζει η κατηγορουμένη λέγοντας: «Μπράβο ωραίο θέατρο, να χειροκροτήσουμε τώρα; τελείωσε;»

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης