Μάριος Βελέντζας, Σωτήρης Σκουλούδης

Καταστάσεις που παραπέμπουν σε… τριτοκοσμική χώρα βίωσε το μεσημέρι της Παρασκευής οδηγός οχήματος στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη, με κίνδυνο να χάσει τη ζωή του λόγω της βαριάς αμέλειας των υπευθύνων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«​Η μπάρα δεν λειτουργούσε και στο σημείο δεν υπήρχε κάποιος υπάλληλος για να προειδοποιεί τους διερχόμενους οδηγούς για τη διέλευση αμαξοστοιχίας»

Ο Αντώνης Ζέγκος, 42 ετών, οδηγούσε επί της οδού Αγίας Άννης όταν χρειάστηκε να διασχίσει τη φυλασσόμενη διάβαση στην Κωνσταντινουπόλεως. Όπως καταγγέλλει ο ίδιος στο zougla.gr, η μπάρα δεν λειτουργούσε και στο σημείο δεν υπήρχε κάποιος υπάλληλος για να προειδοποιεί τους διερχόμενους οδηγούς για τη διέλευση αμαξοστοιχίας. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρξε -όπως ο ίδιος ισχυρίζεται- κάποια ηχητική προειδοποίηση από τον μηχανοδηγό του τρένου (σφύριγμα), αποφάσισε να περάσει απέναντι.
«Αναζητούσα μια επιχείρηση που βρισκόταν πολύ κοντά, γι’ αυτό και είχα τη μέγιστη προσοχή για να διαπιστώσω την ακριβή της θέση. Πήγαινα σιγά, είχα κατεβασμένο το παράθυρο και δεν άκουγα ραδιόφωνο. Με σηκωμένη την μπάρα και χωρίς άνθρωπο εκεί, θεώρησα αδιανόητο να περνά εκείνη τη στιγμή τρένο» τόνισε.

Δυστυχώς για εκείνον, αυτό που θεωρούσε ότι θα συνέβαινε μόνο στη σφαίρα της φαντασίας, είδε με τρόμο να γίνεται πραγματικότητα μπροστά στα μάτια του. Η αμαξοστοιχία, με κατεύθυνση από Πειραιά προς Χαλκίδα, παρέσυρε για 60 μέτρα περίπου το αυτοκίνητό του, μετατρέποντάς το σε μια άμορφη μάζα σιδερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες, που καταδεικνύουν ότι ο οδηγός σώθηκε ως εκ θαύματος:

«Μην τραβάς φωτογραφίες»

Η περιπέτεια του κ. Ζέγκου, όμως, δεν σταματάει εκεί. Αφού κατάφερε να βγει σώος μέσα από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο, έχοντας έντονους πόνους στη μέση και εκδορές από τα σπασμένα γυαλιά του παρμπρίζ σε διάφορα σημεία του σώματός του, ήρθε αντιμέτωπος με μια προσπάθεια αποποίησης ευθυνών για ένα συμβάν το οποίο κόντεψε να του στοιχίσει την ίδια του τη ζωή.

Ένας άνδρας, ο οποίος αυτοσυστήθηκε -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- ως «τεχνικός προϊστάμενος στον ΟΣΕ» τον κάλεσε σε έντονο ύφος να μην τραβά φωτογραφίες από το αυτοκίνητο και το ακινητοποιημένο τρένο. Ευρισκόμενος σε κατάσταση σοκ πληροφορείται με έκπληξή του ότι η φύλαξη της συγκεκριμένης διάβασης έχει εκχωρηθεί από τον ΟΣΕ σε ιδιωτική εταιρεία security. Ωστόσο, ο υπάλληλος της εταιρείας ήταν απών όταν συνέβη το περιστατικό και εμφανίστηκε περίπου 30-45 λεπτά αργότερα.

«Άσχετοι άνθρωποι σε υπεύθυνες θέσεις»

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο κ. Ζέγκος στο zougla.gr, λίγη ώρα αργότερα έφθασε στο σημείο μηχανή άλλου τρένου στην οποία βρίσκονταν δύο μηχανοδηγοί που μίλησαν σε αυστηρό ύφος σε υπαλλήλους της εταιρείας security. Όπως είπε, τους υπέδειξαν τις σωστές θέσεις στις οποίες πρέπει να βρίσκονται για να μην επαναληφθούν παρόμοια ατυχήματα.

«Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν ο ΟΣΕ πωλήθηκε στην αξία δύο παικτών της Μπαρτσελόνα. Με ενδιαφέρει που έχουν άσχετους σε υπεύθυνες θέσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές» αναφέρει οργισμένος στο zougla.gr.

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα επικοινώνησε με την Τροχαία Αθηνών, η οποία ενημέρωσε πως το περιστατικό έχει καταγραφεί και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα​Στην καταγγελία του προσθέτει ότι προσπάθησε να κινήσει τη διαδικασία του αυτοφώρου, ωστόσο η απάντηση που έλαβε ήταν πως «εφόσον δεν υπάρχει νεκρός, δεν μπορεί να επέμβει εισαγγελέας». Έχοντας μιλήσει με τον δικηγόρο του, ο κ. Ζέγκος παρέμεινε για αρκετή ώρα στον τόπο του ατυχήματος, ωστόσο αναγκάστηκε να αποχωρήσει καθώς έπρεπε να διαπιστώσει την πραγματική κατάσταση της υγείας του (ενδεχόμενη ύπαρξη κάποιου σοβαρότερου τραύματος). Η ιατρική γνωμάτευση από το Νοσοκομείο Τζάνειο όπου πήγε μόνος του, έδειξε κάταγμα στη μέση. Ο κ. Ζέγκος ξεκαθάρισε πως θα προβεί σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών.

Ακούστε πώς περιγράφει τα γεγονότα:


Η κλήση σας προωθείται

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα επικοινώνησε με την Τροχαία Αθηνών, η οποία ενημέρωσε πως το περιστατικό έχει καταγραφεί και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα.

«Είμαι ο “νεκρός” που έζησε είτε από καθαρή τύχη ή επειδή ο “Ένας” εκεί ψηλά με προσέχει ιδιαίτερα» καταγγέλλει ο κ. Ζέγκος και προσθέτει ότι κανένας εκπρόσωπος του ΟΣΕ δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί του.

Το zougla.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον ΟΣΕ, όμως μη εργάσιμες ημέρες και ώρες η επικοινωνία δεν κατέστη εφικτή…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης