Στο Τμήμα Μεταγωγών του Αγρινίου παραμένουν κρατούμενοι, περισσότερο από τρεις εβδομάδες, δύο ανήλικοι Αφγανοί, που συνελήφθησαν από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας.

Όπως φαίνεται, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είχαν σαν αποτέλεσμα την μεγάλη καθυστέρηση της μεταγωγής τους σε ειδικό κέντρο κράτησης, κάτι που προβλέπεται  για αυτές τις περιπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δυο ανήλικοι Αφγανοί, ηλικίας σύμφωνα με πληροφορίες 15 έως 16 ετών συνελήφθησαν  στις 3 Νοεμβρίου. Έκτοτε ξεκίνησε η ταλαιπωρία τους, αφού λίγες μέρες αργότερα έγινε γνωστό πως ανέστειλε τη λειτουργία του Ειδικό Κέντρο που υπήρχε στην Κόνισκα κι έπρεπε να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες μεταφοράς τους στο Κέντρο Φιλοξενίας Ανηλίκων «Στέγη PLUS» που λειτουργεί στην Πάτρα και το οποίο θα φιλοξενεί πλέον όλα τα ανάλογα περιστατικά της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου.

Όσον αφορά τις συνθήκες κράτησής τους στο Αγρίνιο, σύμφωνα με τον διοικητή του τοπικού Τμήματος Μεταγωγών, είναι σε καλό επίπεδο, καθώς στους ανηλίκους δίνεται ρουχισμός και άλλα είδη με την συνδρομή τόσο αστυνομικών όσο και της Μητρόπολης.

Η μεταγωγή τους στην Πάτρα αναμένεται να γίνει προς το τέλος της εβδομάδας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από το agriniopress.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης