Τον άλλοτε γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια περιέγραψε ως «πέτρα του σκανδάλου» της υπεξαίρεσης – μαμούθ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος απολογείται από το πρωί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Με ψύχραιμο τρόπο, ο άλλοτε διαχειριστής της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου επιχείρησε να δώσει τη δική του εκδοχή για το οικονομικό σκάνδαλο, που κατά το κατηγορητήριο ανέρχεται σε 51,4 εκατ. ευρώ, υποστηρίζοντας ότι ίδιος απλώς «δεχόταν και εκτελούσε εντολές». Παραδέχθηκε μεγάλο μέρος των πράξεων που του αποδίδονται, λέγοντας ότι «η δική μου ευθύνη είναι μεγάλη, αλλά εδώ που φτάσαμε πρέπει να αναλάβουν κι άλλοι τις ευθύνες τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την αρχή της απολογίας του, «στοχοποίησε» τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου, λέγοντας ότι τα χρήματα κατέληγαν «στα δικά του χέρια», δήθεν, όπως του εξήγησε, για την ενίσχυση της δημοτικής παράταξης της οποίας ηγείτο ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. «Αργότερα βέβαια κατάλαβα ότι τα χρήματα αυτά δεν κατέληγαν στην «Αναγέννηση», αλλά ήταν πια αργά, δεν μπορούσα να κάνω καμία παρέμβαση, γιατί το πράγμα είχε μπει σε μία ευθεία», είπε ο Π. Σαξώνης, ο οποίος επέμεινε ότι το ποσό που υπεξαιρέθηκε ήταν της τάξεως των 18 με 20 εκατ. ευρώ.

Ο πρώην δημοτικός υπάλληλος περιέγραψε αναλυτικά τη «συνεργασία» που φέρεται να είχε με τον Μ. Λεμούσια, από τις αρχές του 1999, όταν τοποθετήθηκε στη θέση του γραμματέα του δήμου, έως το 2008, οπότε αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης