Εκατοντάδες «γουρούνες» από την Κρήτη στην Αθήνα

Εκατοντάδες «γουρούνες» από την Κρήτη στην Αθήνα
Εκατοντάδες «γουρούνες» από την Κρήτη ταξίδεψαν έως την Αθήνα, προκειμένου οι οδηγοί τους να συμμετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα.

Στη διαδήλωση θα λάβουν μέρος ιδιοκτήτες των τετράτροχων μηχανών, αλλά και ιδιοκτήτες γραφείων ενοικιαζόμενων οχημάτων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση.

Το βράδυ της Κυριακής περισσότερες από 100 «γουρούνες» με τους ιδιοκτήτες τους επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του Ηρακλείου και ταξίδεψαν μέχρι τον Πειραιά για να βρεθούν σήμερα στην Αθήνα μαζί με τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οχημάτων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Όλοι μαζί θα καταλήξουν έξω από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπου θα ζητήσουν να έχουν συνάντηση με τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη.

Η αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μεταξύ άλλων έφερε στην επικαιρότητα τις «γουρούνες», τα τετράτροχα οχήματα χωρίς οροφή, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους τουρίστες, κυρίως στα νησιά, αλλά δυστυχώς συχνά πρωταγωνιστούν σε τροχαία ατυχήματα.

Κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου, ο αρμόδιος υπουργός προανήγγειλε την απαγόρευση της κυκλοφορίας τους σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους όλων των κατηγοριών.

Πηγή: cretapost.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017, 07:50