Εκδήλωση- συζήτηση για τον προγραμματισμό της κοινής τους δράσης «τέσσερα χρόνια μετά το δημοψήφισμα για το νερό» πραγματοποιούν απόψε σε αίθουσα του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων και ακτιβιστές, που διεκδικούν το νερό να παραμείνει «κοινωνικό αγαθό, υπό δημόσιο έλεγχο».

«Αυτό δε διασφαλίζεται με την ένταξη της ΕΥΑΘ στο υπερταμείο. Ούτε πρέπει να πουληθεί το 24%, ή να εκχωρηθεί το μάνατζμεντ της εταιρίας» δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην ΕΥΑΘ και μέλος του «SOSτε το Νερό», Γιώργος Αρχοντόπουλος. Υπογράμμισε, ότι η διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε φέτος «πάγωμα» των τιμολογίων, «μόνο για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, αντί για όλο το 2018». Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για το πώς θα εφαρμοστεί η μελλοντική πολιτική «ανάκτησης κόστους» του νερού, για το ενδεχόμενο είτε να έχει επιπτώσεις στην κοινωνική πολιτική της εταιρίας (κοινωνικό τιμολόγιο, αφαλατώσεις, κ.α.), είτε να επιβαρύνει επιπρόσθετα τους καταναλωτές. «Αυτό είναι εκτίμηση, δεν υπάρχει ακόμη ολοκληρωμένη μελέτη» πρόσθεσε ο κ. Αρχοντόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τέσσερα χρόνια μετά το δημοψήφισμα για το νερό ξαναζεσταίνουμε τις μηχανές» είπε, εκ μέρους του «SOSτε το Νερό», ο Γιώργος Καμπούρης. Τόνισε, ότι οι δράσεις που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες θα αποσκοπούν στην ενημέρωση και θα γίνουν, είτε σε συνεργασία με δήμους, είτε και αυτόνομα.

«Συντονίζουμε τη δράση μας, με αποκορύφωμα το διήμερο της συνάντησης των κινημάτων για την υπεράσπιση του νερού, στις 17 και 18 Μαΐου» είπε ο εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ», Σπύρος Ψαρούδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης