Συνεχίζοντας τις πολυποίκιλες δράσεις του πάνω σε θέματα που απασχολούν τους νέους, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα φιλοξένησε στο χώρο του εκδήλωση για τη Μέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, την οποία διοργάνωσε για 13η χρονιά το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (Safeinternet.gr), με την υποστήριξη του Γραφείου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μαθητές από διάφορα σχολεία, καθηγητές και γονείς. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε πρόσφατες πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αντιμετώπιση του σχολικού εκβιασμού καθώς και για την ασφαλή χρήση του Κυβερνοχώρου. Ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε ότι το ΕΚ έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του Διαδικτυακού Εκφοβισμού και ιδιαίτερα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών μέσω του διαδικτύου και ότι με πρόσφατες αποφάσεις του παροτρύνει τα κράτη μέλη της ΕΕ, τα οποία δεν το έχουν πράξει ακόμα, να εφαρμόσουν πλήρως στο εθνικό τους δίκαιο την Οδηγία 2011/93/ΕΕ, σχετικά με την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης η Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που παρουσίασε συνοπτικά κάποιες από τις δράσεις της οργάνωσης για προώθηση της καλύτερης χρήσης του κυβερνοχώρου. Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο Δρ. Αγησίλαος Κονιδάρης, Καθηγητής στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, και ο κ. Διονύσης Κολοκοτσάς, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της Google. Οι τρεις αυτοί οργανισμοί έχουν συνεργαστεί για τη δημιουργία μιας πανελλήνιας δράσης που ονομάζεται “Youth 4 Greece” (www.youth4greece.gr), στην οποία πρωτοπόροι είναι παιδιά όλων των ηλικιών που με δικές τους πρωτοβουλίες και δημιουργικά φιλμάκια που αναρτούνται στο Διαδίκτυο προβάλλουν τη χώρα μας, τον πολιτισμό και τα αξιοθέατα της.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν επίσης άλλες δράσεις από μαθητές που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών, γονέων, καθηγητών και γενικότερα του κοινού γύρω από το θέμα της καλύτερης χρήσης του Διαδικτύου.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης