Στη σύλληψη ενός 55χρονου για απάτες με τη χρήση υπολογιστή προέβη η ΕΛ.ΑΣ.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες τα στοιχεία των καρτών πληρωμής τους υποκλάπηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από άγνωστους δράστες στο διαδίκτυο, για την πραγματοποίηση συναλλαγών-κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αντάλλαξαν πληροφορίες με τα αρμόδια τραπεζικά ιδρύματα και τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Από την έρευνα που ακολούθησε ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 55χρονου στην υπόθεση και εντοπίστηκε το σπίτι όπου διαμένει.

Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 55χρονου στην Αττική, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε ότι είναι κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής που σχετίζεται με την παράνομη δραστηριότητά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 55χρονου θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ παράλληλα ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες και συναφείς αξιόποινες πράξεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης