Με επιστολή του, ο σκηνοθέτης από το Ηράκλειο Γιάννης Σμαραγδής, απευθύνει έκκληση προς τους απανταχού Έλληνες και Κρητικούς να σωθεί το σπίτι του Νίκου Καζαντζάκη στην Αντίμπ της Γαλλίας και να περάσει σε ελληνικά χέρια.

Πρόκειται για το σπίτι στο οποίο ο Νίκος Καζαντζάκης έζησε μετά την παραίτησή του από την UNESCO το 1948, προκειμένου να αφοσιωθεί στο λογοτεχνικό έργο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την επιστολή του ο Γιάννης Σμαραγδής, επιχειρεί να κινητοποιήσει όλους τους Έλληνες, τονίζοντας:

«Ηρακλειώτες, Κρήτες, απανταχού Έλληνες, γρηγορείτε! Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία να ξεπλύνουμε τη ντροπή μας για όσα έπρεπε να είχαμε κάνει γι’ αυτόν τον Μεγάλο Έλληνα, που πίστευε απεριόριστα στο αιώνιο Ελληνικό Φως και που εκτός των άλλων είχε γράψει: “Η Ελλάδα είναι ευλογημένος τόπος και θα επιζεί στους αιώνες μέσα από διαδοχικά θαύματα και χαιρόμουν που ήμουν άνθρωπος, άνθρωπος και Έλληνας”. Η μελλοντική μεγάλη Ελλάδα δεν θα μας συγχωρέσει αν δεν δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας γι’ αυτόν τον περήφανο και ελπιδοφόρο Έλληνα. Να βρούμε τρόπο το σπίτι του Καζαντζάκη στην Αντίμπ της Γαλλίας να περάσει σε Ελληνικά χέρια».

Διαβάστε επίσης:
Η αγγελία πώλησης του σπιτιού του Νίκου Καζαντζάκη στην Αντίμπ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης