Σε άσχημη κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης έπειτα από τη βιβλική καταστροφή της 25ης Σεπτεμβρίου.

Τέσσερις μέρες μετά τη μεγάλη νεροποντή και το Κέντρο Υγείας δεν έχει ούτε νερό, ούτε ρεύμα και τηλέφωνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως μεταφέρθηκε στο περιφερειακό ιατρείο, στην Καμαριώτισσα, που σύμφωνα με τους εργαζομένους, δεν είναι κατάλληλο να λειτουργήσει ως Κέντρο Υγείας, καθώς είναι κατάλληλο μόνο για αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

«Είναι απαράδεκτο το θέαμα, αλλά και η αδιαφορία των αρχών για την αποκατάσταση της λειτουργίας από τη ζημιά του Κέντρου μας» τονίζουν οι εργαζόμενοι σε σχετική ανακοίνωσή τους.

«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν τηλεφωνική σύνδεση, διαδικτυακή σύνδεση για συνταγογράφηση, μηχανήματα για μικροβιολογικό και ακτινολογικό έλεγχο και ουσιαστικά είμαστε ακόμη στο μηδέν. Η ιατρική, όσο και να το θέλουμε, με αέρα καπνιστό, δεν μπορεί να ασκηθεί, πόσω μάλλον στη Σαμοθράκη που οι ζωές και η Υγεία των κατοίκων και μη εξαρτώνται μόνο από τη διαθεσιμότητα και την πληρότητα των εγκαταστάσεων του Κέντρου. Με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνεται η δυσκολία στην επικοινωνία και πρόσβαση στο νησί μας και η αναγκαιότητα για την ένταξή του στις άγονες περιοχές και θέτουμε υπό αμφισβήτηση τα ως τώρα κριτήρια των άγονων περιοχών» σημειώνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: e-evros.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης