Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Ο Σαράντος Κολλιαδέλης, 23 ετών, με καταγωγή από τη Μυτιλήνη και διαμονή στη Χαλκίδα, υπηρετούσε στο Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού 297 στη Χίο. Πρόσφατα ο στρατιώτης ζήτησε και έλαβε αναβολή και την Τετάρτη το βράδυ επιβιβάστηκε στο οχηματαγωγό «Νήσος Ρόδος» για να επιστρέψει στον Πειραιά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί του ήταν και ένας φίλος του από τον στρατό, με τον οποίο μάλιστα έκλεισε και μία καμπίνα. Γύρω στις 23.00 το βράδυ ο φίλος του στρατιώτη πήγε να κοιμηθεί, ενώ ο Σαράντος Κολλιαδέλης είπε πως θα έκανε ένα τελευταίο τσιγάρο στο κατάστρωμα και θα επέστρεφε στην καμπίνα.

Εκείνη την ώρα ο 23χρονος επικοινωνεί τηλεφωνικά με την κοπέλα του, στην οποία εκμυστηρεύεται το εξής περίεργο: «Έχει γίνει κάτι. Φοβάμαι. Ή θα μου τη στήσουν στο πλοίο ή στον Πειραιά».

Αυτή είναι και η τελευταία του επαφή με το στενό του περιβάλλον. Με το που δένει το πλοίο στον Πειραιά ο φίλος του Κολλιαδέλη εγκαταλείπει την καμπίνα αντιλαμβανόμενος την απουσία του συνεπιβάτη του, αποβιβάζεται και αναμένει στην μπουκαπόρτα τον Κολλιαδέλη, ο οποίος όμως δεν εμφανίζεται ποτέ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως ειδοποιεί το Λιμεναρχείο και στη συνέχεια την οικογένεια. Η είδηση πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων και των ιστοσελίδων το απόγευμα της Πέμπτης. Το zougla.gr επικοινώνησε με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το οποίο και ξεκαθάρισε ότι ο Σαράντος Κολλιαδέλης έλαβε αναβολή κατά τα προβλεπόμενα και επέστρεφε στον Πειραιά χωρίς πλέον να έχει καμία εκκρεμότητα με το στράτευμα.

Στο ερώτημα εάν γνωρίζει το επιτελείο τους λόγους για τους οποίους ζήτησε ο Κολλιαδέλης αναβολή η απάντηση ήταν αρνητική. 

Παράλληλα, το zougla.gr επικοινώνησε και με την οικογένεια. Ανάστατοι οι άνθρωποι εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με ενδεχόμενο μπλέξιμο του 23χρονου διατυπώνοντας επίσης την υποψία πως κάτι το πολύ περίεργο συνέβη πάνω στο πλοίο.

Στο ερώτημα του zougla.gr αν ο Σαράντος Κολλιαδέλης είχε στο παρελθόν κάποια μπλεξίματα, όπως πολλά νέα παιδιά, ή αν φοβόταν για κάτι, η απάντηση ήταν ομιχλώδης: «Δεν έχει ακουστεί κάτι. Το παιδί ήθελε να δουλέψει».  Το zougla.gr επιχείρησε στη συνέχεια να έρθει σε επαφή με τη μονάδα στην οποία υπηρετούσε ο Σαράντος Κολλιαδέλης. Ζητήσαμε να μιλήσουμε με τον διοικητή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.  

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία ξεκαθαρίζεται πως:

1) Ο Σαράντος Κολλιαδέλης ζήτησε και έλαβε αναβολή κατά τα προβλεπόμενα, για προσωπικούς λόγους.

2) Από τη στιγμή που αναχώρησε από τη Χίο δεν είχε πλέον καμία εκκρεμότητα με τον στρατό.

3) Από το τελευταίο τηλεφώνημά του στην κοπέλα του προκύπτει πως υπήρχε κάποιο σοβαρό μπλέξιμο στο νησί και πως φοβόταν για κάτι συγκεκριμένο.

4) Η οικογένειά του εκφράζει φόβους πως κάτι συνέβη πάνω στο πλοίο.

5) Από πληροφορίες προκύπτει πως δεν λειτουργούσαν όλες οι κάμερες του πλοίου, ώστε να γνωρίζει το Λιμενικό επακριβώς πότε εισήλθε ο Κολλιαδέλης στο οχηματαγωγό, αλλά έχει επιβεβαιωθεί η έκδοση του εισιτηρίου του.

6) Υπάρχει ένα κενό από τις 23.00 το βράδυ έως τα χαράματα, όταν το «Νήσος Ρόδος» έδεσε στον Πειραιά.

7) Ο φίλος με τον οποίο μοιραζόταν την καμπίνα ήταν γνωριμία από τον στρατό. 

Το Λιμενικό συνεχίζει τις έρευνές του και σήμερα, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τη μονάδα όπου υπηρετούσε ο νέος. Ο πατέρας του Κολλιαδέλη από την Πέμπτη είναι σε συνεχή επικοινωνία με τη λιμενική αρχή ζητώντας επιμόνως να μη σταματήσουν οι έρευνες. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης