Εξιχνιάστηκε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κλοπή σε βάρος 88χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε, το πρωί της 11-3-2015, στην πόλη της Καβάλας. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 43χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Αναλυτικότερα, ο 43χρονος, το πρωί της 11-3-2015, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγισε την 88χρονη και αφού προθυμοποιήθηκε να την μεταφέρει, με το όχημά του, στον προορισμό της, την έπεισε να επιβιβαστεί σε αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο δράστης επέδειξε στην 88χρονη μια εκκλησιαστική εικόνα, δηλώνοντας ότι την είχε αγοράσει, χωρίς όμως να καταφέρει να την αποπληρώσει. Η ηλικιωμένη προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει οικονομικά για την εξόφλησή της, οπότε και άνοιξε το πορτοφόλι της, προκειμένου να του δώσει χρήματα. Τη στιγμή εκείνη ο δράστης αφαίρεσε από το εσωτερικό του 500 ευρώ και ακολούθως την διαβεβαίωσε ότι θα της επιστρέψει τα χρήματα, μετά την εξόφληση της εικόνας.

Στη συνέχεια η 88χρονη αποβιβάστηκε από το όχημα, αφού πρώτα παρέλαβε από τον 43χρονο την εικόνα, η οποία και κατασχέθηκε. Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για απάτη.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: xanthipress.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης