Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ.), έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι κυκλώματα επιτηδείων εκμεταλλεύονται κατά σύστημα την ευαισθησία των πολιτών στο θέμα των ναρκωτικών και τούς εξαπατούν συγκεντρώνοντας χρήματα, δήθεν, για την οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού και των Θεραπευτικών του Κοινοτήτων.

Τα κυκλώματα αυτά έχουν επινοήσει ποικίλους τρόπους για να εισπράττουν χρήματα εκ των οποίων οι συνηθέστεροι είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1) η πώληση περιοδικών αγνώστου προελεύσεως με θέμα τα ναρκωτικά, «έργα λαϊκής τέχνης», εικόνες, κεριά στο δρόμο, σε σπίτια, σε υπηρεσίες, καταστήματα και εταιρείες,
2) η δήθεν οικονομική ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ ή κάποιας Θεραπευτικής Κοινότητας, με κόψιμο αποδείξεων, χωρίς διάτρηση, που φέρουν πλαστές σφραγίδες και ψεύτικο αριθμό φορολογικού μητρώου,
3) η επαιτεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η μετάβαση σε κάποια Θεραπευτική Κοινότητα, μετάβαση που στη πραγματικότητα είναι δωρεάν κ.α.

Το ΚΕΘΕΑ- ΚΙΒΩΤΟΣ (Συμβουλευτικό Κέντρο Θράκης), το μόνο κέντρο απεξάρτησης στην Αλεξανδρούπολη, εφιστά την προσοχή του κοινού για την αποφυγή εκμετάλλευσης και απάτης από τα κυκλώματα αυτά. Ενημερώνει, επίσης, ότι σε καμία περίπτωση δεν καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους για την ενίσχυση των Θεραπευτικών του Προγραμμάτων και παρέχει όλες τις υπηρεσίες του δωρεάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης