Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής στο Ελληνικό μια 53χρονη για απάτες κατ’ εξακολούθηση και αναζητούνται οι συνεργοί της.

Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη ακόμη ένας 42χρονος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, την προηγουμένη Πέμπτη, η συλληφθείσα προσέγγισε στην περιοχή της Νίκαιας γυναίκα και προσποιούμενη την υπάλληλο του Ι.Κ.Α. την εξαπάτησε και της απέσπασε χρυσαφικά ως «εγγύηση» προκειμένου να της παραδώσει δικαιολογητικά του γιού της.

Στη συνέχεια μετέβη σε κατάστημα αγοράς χρυσού και πούλησε τα χρυσαφικά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος που δεν καταχώρησε, ως όφειλε, την αγοραπωλησία στα προβλεπόμενα βιβλία συνελήφθη, ενώ αναζητείται και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τις αρχές του 2016, η 53χρονη από κοινού με άλλους συνεργούς της, μετέβαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής όπου εντόπιζαν ηλικιωμένες γυναίκες και προσποιούμενοι τους εφοριακούς ή τους υπαλλήλους του Ι.Κ.Α., με το πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο δικαιούται επιστροφής φόρου ή επιδόματος, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά ή κοσμήματα ως «εγγύηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί εννέα περιπτώσεις, με το χρηματικό όφελος να υπερβαίνει τις 8.600 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης