Εγκληματική οργάνωση που λήστευε τράπεζες και έκλεβε οχήματα εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Λίγες ώρες μετά τη ληστεία που έκανε την περασμένη Δευτέρα σε τράπεζα, στο Παλαιό Φάληρο, συνελήφθησαν, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχές της Αττικής, τρία μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 38, 39 και 46 ετών.

Στην τελευταία ληστεία τους οι δύο από τους συλληφθέντες, φορώντας ο ένας κράνος μοτοσικλετιστή και ο άλλος μάσκα σιλικόνης, μπήκαν σε τράπεζα του Παλαιού Φαλήρου και με την απειλή περιστρόφου και χειροβομβίδας ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και στη συνέχεια πήραν χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με την αστυνομία, ταυτοποιήθηκε η δράση των συλληφθέντων και σε πολλές υποθέσεις κλοπών αυτοκινήτων, ενώ εξετάζεται η συμμέτοχη τους και σε άλλες ανεξιχνίαστες ληστείες, καθώς και σε διάφορες συναφείς εγκληματικές πράξεις. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το ποσό των 12.495 ευρώ, από την τελευταία ληστεία τους, καθώς και κλεμμένο αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα, όπως και περίστροφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, ληστείας και πλαστογραφίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία, της αντίστασης, της απόδρασης κρατουμένου, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα. Οι δράστες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης