Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κάνναβη και άλλες ναρκωτικές ουσίες στην Αττική.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών το τελευταίο τριήμερο σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, ηλικίας 51, 58 και 59 ετών, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εντοπισμός και η σύλληψη των τριών δραστών καθώς και των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν είναι αποτέλεσμα στοχευμένης και κατάλληλα σχεδιασμένης αστυνομικής έρευνας, η οποία κλιμακώθηκε την τελευταία εβδομάδα και οδήγησε στη διακρίβωση της εγκληματικής δραστηριοποίησής τους στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κατάφεραν να συστηματοποιήσουν τη δράση της σπείρας, τις διόδους προμήθειάς τους και περαιτέρω διοχέτευσης των ναρκωτικών ουσιών στην αγορά καθώς και τους χώρους αποθήκευσής τους.

Σε αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις κατοικίες των δραστών, σε οχήματα ιδιοκτησίας τους αλλά και σε διαφόρους αποθηκευτικούς χώρους, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και χρηματικά ποσά, τα οποία προέρχονται από τις παράνομες δραστηριότητές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, στο σπίτι του 59χρονου, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο (κρύπτη), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 18 ανισοβαρείς συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 4.584 γραμμαρίων
• 8 ανισοβαρείς συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη συνολικού βάρους 2.733 γραμμαρίων
• λευκή σκόνη βάρους 9,2 γραμμαρίων.

Στην κατοχή καθώς και σε έρευνα στην οικία του 58χρονου και σε Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ποσότητα ηρωίνης 7,2 γραμμαρίων
• δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
• το χρηματικό ποσό των 2.700 ευρώ.

Στο σπίτι του 51χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 19,5 γραμμάρια ηρωίνη
• 6,5 γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη
• ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Επίσης, κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερα κινητά τηλέφωνα και οκτώ κάρτες διαφόρων τηλεφωνικών συνδέσεων.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 58χρονου κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Η εκτιμώμενη εμπορική αξία των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης