Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ήταν τα κέρδη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, που εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από συντονισμένες επιχειρήσεις, σε δύο καταυλισμούς Ρομά, στον Ασπρόπυργο και το Ζεφύρι, σε συνεργασία με την ΕΚΑΜ, την ΟΠΚΕ και τα ΜΑΤ.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης, μαζί με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ Κλεάνθη Παπαγιαννόπουλο, η σπείρα τον τελευταίο μήνα είχε διακινήσει στην Ελλάδα περίπου 30 κιλά ηρωίνης, η ελάχιστη τιμή της οποίας υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 500.000 ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν άλλα 19 κιλά, ελάχιστης αξίας πάνω από 250.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν 10 άτομα, εκ των οποίων ένας Αλβανός, ηλικίας 36 ετών, που φέρεται ως αρχηγός του κυκλώματος, και εννέα ρομά (τέσσερις άνδρες, τρεις γυναίκες ενήλικες και δύο κορίτσια ανήλικα, 16 και 15 ετών).

Ο 36χρονος Αλβανός είχε μυήσει στο εμπόριο θανάτου την 15χρονη κόρη του, την 32χρονη σύζυγο του, ενώ χρησιμοποιούσαν ως «βαποράκι» και τη 16χρονη, για να ξεγελούν τις αρχές.

Όπως είπε ο κ. Στάθης, ο αλλοδαπός έφερνε ηρωίνη υψηλής καθαρότητας στη χώρα μας, τη νόθευε μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη του, σε εργαστήριο που είχαν εγκαταστήσει στο Ασπρόπυργο και αποθήκευαν τις συσκευασίες σε σπίτι στο Ζεφύρι, το οποίο ήταν πραγματικό φρούριο, με θωρακισμένες πόρτες, συναγερμούς, κάμερες ασφαλείας, κλπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί την παραλάμβαναν τα άλλα μέλη της σπείρας για να την προωθήσουν στην αγορά.

Εκτός από την ηρωίνη, κατασχέθηκαν ακόμα, 12 συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 773 γραμμαρίων, περίπου τρία κιλά κατεργασμένου χασίς (σοκολάτα), 4,5 κιλά άγνωστης ναρκωτικά χάπια, δύο καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, μία κυνηγετική καραμπίνα, σφαίρες, 2.260 ευρώ, σημειώσεις για την «επιχείρηση» και πέντε ΙΧ αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης