Στα ίχνη οργανωμένης σπείρας ληστών βρέθηκε η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, η οποία προχώρησε στη σύλληψη τριών μελών της.

Ειδικότερα, για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 20 και 21 ετών και μία γυναίκα 22 ετών ενώ αναζητείται ο αρχηγός της σπείρας, ηλικίας 25 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις εμπλεκόμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές του Οκτωβρίου, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, με ιεραρχική δομή, και προέβαιναν σε ληστείες σε καταστήματα κυρίως υπεραγορών τροφίμων και Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών.

Στις παράνομες ενέργειές του συμπεριλαμβάνεται μία ληστεία που διαπράχθηκε το βράδυ της 23ης Οκτωβρίου, οπότε και οο τρεις άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε κατάστημα υπεραγοράς τροφίμων στην περιοχή της Ανάληψης, όπου με απειλή όπλων αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.725 ευρώ.

Στη συνέχεια, επιβιβάσθηκαν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 21χρονου και τράπηκαν σε φυγή. Ακολουθούμενοι από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκαν και ακινητοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στην περιοχή της Πυλαίας.
Συνελήφθησαν ο 20χρονος και ο 21χρονος, ενώ διέφυγε της σύλληψης ο 25χρονος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, συνελήφθη και η 22χρονη, της οποίας ο «ρόλος» ήταν η καταγραφή και η επιτήρηση καταστημάτων – «στόχων», στα οποία τα μέλη της εγκληματικής ομάδας σχεδίαζαν να «χτυπήσουν».

Σε έρευνες που διεξήχθησαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-πιστόλι, και επτά (7) φυσίγγια,
-τέσσερις (4) περούκες,
-δύο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα,
-δίκυκλη μοτοσικλέτα,
-ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
-κινητά τηλέφωνα,
-κάρτες κινητών τηλεφώνων,
-βιβλία και φυλλάδια του αντιεξουσιαστικού χώρου και
-το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Επιπροσθέτως, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5,5 γραμμάρια κάνναβης, τα οποία ανήκουν στον 20χρονο, κατά δήλωσή του.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συναυτουργία, της απείθειας και της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης