Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε συστηματικά ηλικιωμένα άτομα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κλοπές και απάτες. Οι άνδρες της αστυνομίας αναζητούν μία ακόμα γυναίκα που είναι μέλος της ομάδας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας το τελευταίο εξάμηνο διέπρατταν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, απάτες και κλοπές σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων. Τα μέλη της ομάδας προσέγγιζαν τους ηλικιωμένους, εμφανιζόμενοι με διάφορες ιδιότητες και κατάφερναν να αποσπούν από αυτούς χρηματικά ποσά και κοσμήματα, πείθοντάς τους ότι ενεργούσαν εκ μέρους συγγενικών τους προσώπων, τα οποία είτε είχαν οικονομικές οφειλές προς τους ίδιους, είτε είχαν οικονομικές εκκρεμότητες με τις Δ.Ο.Υ., όπου θα μεσολαβούσαν για τη τακτοποίηση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως διαπιστώθηκε οι συλληφθέντες έχουν διαπράξει, σε διάφορες περιοχές της Αττικής 28 απάτες και μία κλοπή.

Μετά από έρευνα στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα πιστόλι με 17 φυσίγγια των 7,65 χιλ., τρία σπαθιά με μήκος λάμας 55 και 70 εκατοστά και κοσμήματα που αφαίρεσαν από τα θύματά τους η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 53.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης