Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές από αυτοκίνητα στα Νότια Προάστια.

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 6-9-2018, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 38 ετών, μέλη της ομάδας, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο πλησίον του αρχαιολογικού χώρου του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο δράστες από κοινού με συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά κλοπές από αυτοκίνητα στα Νότια Προάστια.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της ομάδας μετέβαιναν με το “επιχειρησιακό” τους αυτοκίνητο, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σε πολυσύχναστους χώρους στάθμευσης οχημάτων, κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Στη συνέχεια εντόπιζαν το προς διάρρηξη αυτοκίνητο και αφού μία ομάδα παρείχε κάλυψη εποπτεύοντας το σημείο, άλλη ομάδα προέβαινε στη διάρρηξή του και την αφαίρεση από το εσωτερικό του αποσκευών, ενδυμάτων, ηλεκτρονικών συσκευών, χρημάτων και άλλων αντικειμένων αξίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατοχή τους, καθώς και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν και την οικία που διέμενε ο 38χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και κλοπιμαίων (αποσκευές, ενδύματα, υποδήματα, κινητά τηλέφωνα, πορτοφόλια, τιμαλφή κλπ).

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί εβδομήντα οκτώ (78) περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Νοτιανατολικής Αττικής (Λαυρεωτική, Ανάβυσσο, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Κρωπία και περιοχή Καλυβίων).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης