Σε διαμέρισμα-τρώγλη αναγκαζόταν να διαβιεί ένα εξάχρονο κορίτσι στη Λάρισα. Η μικρή πλέον αναζητεί νέο σπίτι, καθώς έπειτα από παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών η μητέρα έχασε την επιμέλεια του παιδιού, ενώ το σπίτι όπου διέμενε όσο και το οικογενειακό περιβάλλον κρίθηκαν ακατάλληλα για την ανατροφή του.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου όταν γείτονες κάλεσαν την ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τις παιδικές φωνές και τα κλάματα που άκουγαν σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου πολυκατοικίας στη συνοικία του Αγ. Νικολάου στη Λάρισα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο έμειναν έκπληκτοι από την εικόνα που αντίκρισαν: το παιδί διέμενε σε ένα διαμέρισμα ακατάστατο, ενώ ακαθαρσίες, αποφάγια ημερών και καμένα λίπη στην κουζίνα προκαλούσαν έντονη δυσοσμία. Τη ίδια ώρα, κατσαρίδες υπήρχαν στα πιάτα με το «φαγητό».

Το 6χρονο κοριτσάκι, που δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις και δεν περιέγραψε κάποιον ως πατέρα του στις ερωτήσεις των αστυνομικών, μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας προκειμένου προληπτικά να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, αλλά και να σιτισθεί κανονικά, ενώ με απόφαση των εισαγγελικών αρχών η 32χρονη μητέρα του έχασε πλέον την επιμέλεια του παιδιού. Έτσι το 6χρονο κορίτσι θα παραμείνει στο ΓΝΛ για όσες ημέρες απαιτηθεί έως ότου βρεθεί ίδρυμα να το φιλοξενήσει.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. έφερε στην επιφάνεια ένα ακόμη οικογενειακό δράμα αφού η 32χρονη γυναίκα, ζούσε στην ανέχεια. Το προνοιακό επίδομα δεν της έφτανε για να συντηρήσει την ίδια και το παιδί της και μην έχοντας άλλη βοήθεια, έπιασε δουλειά σε εργοστάσιο, αφήνοντας μόνο το παιδί στο σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 32χρονη μητέρα όταν επέστρεψε από τη δουλειά της, συνελήφθη από τους αστυνομικούς για να αφεθεί στη συνέχεια ελεύθερη με εισαγγελική εντολή.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης