Εξιχνιάσθηκε άμεσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ληστεία που σημειώθηκε την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου σε φαρμακείο της ευρύτερης περιοχής των Μαλγάρων.

Συνελήφθησαν για την υπόθεση δύο άνδρες, ηλικίας 26 και 50 ετών, εις βάρος των οποίων, αλλά και ενός συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και με απλή συνέργεια, της παράβασης του νόμου περί όπλων,  του Κ.Ο.Κ. και της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο 26χρονος δράστης εισήλθε στο φαρμακείο μαζί με τον αναζητούμενο συνεργό του και αφαίρεσε με την απειλή όπλου το ποσό των 350 ευρώ και δύο συσκευασίες με φαρμακευτικά δισκία, ενώ στη συνέχεια διέφυγε με αυτοκίνητο.

Έπειτα από αναζητήσεις, το όχημα διαφυγής εντοπίστηκε στην περιοχή του Δενδροποτάμου και από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ανήκει στον 50χρονο συλληφθέντα, ο οποίος το παραχώρησε στον 26χρονο, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως μέσο για την τέλεση της ληστείας.

Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό των δύο ανδρών σε παράπηγμα στην περιοχή του Δενδροποτάμου, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– αεροβόλο περίστροφο, που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία, πιστή αντιγραφή περιστρόφου συγκεκριμένου τύπου και
– έξι φυσίγγια.

Παράλληλα, στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκαν:

– μικροποσότητα κοκαΐνης και
– 120 ευρώ, προερχόμενα από τη ληστεία

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Χ.Λ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης