Εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας απέστειλε στο zougla.gr η Ελνάρα Σοράζοβα, χήρα του Ραχάτ Αλίεφ, που απεβίωσε το 2015 υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σε φυλακή της Αυστρίας, όπου κρατείτο κατηγορούμενος για μια σειρά αδικημάτων.

Το zougla.gr είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ σχετικά με καταγγελίες εις βάρος της, περί εκμετάλλευσης της περιουσίας του αποθανόντος συζύγου της, ενώ εκκρεμούν διεθνείς δικαστικές έρευνες για την προέλευση αυτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυρία Ελνάρα Σοράζοβα επικαλείται αρχικά την προσβολή της μνήμης του εκλιπόντος συζύγου της, και παραθέτει στοιχεία και δικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες τελεσίδικα δεν έχει αποδειχτεί η ενοχή του. Στη συνέχεια αναφέρει στοιχεία για τον Ραχάτ Αλίεφ και τη ζωή του.

Στο εξώδικο αναφέρει ότι γίνεται προσβολή της προσωπικότητας της ίδιας, θεωρώντας τις αναφορές «συκοφαντικές» και «απαξιωτικές», σημειώνοντας ότι αυτή συνίσταται στη δημοσίευση της φωτογραφίας της και στη δημοσίευση κινήσεων του λογαριασμού της.

Αναφέρει δε μεταξύ άλλων ότι δεν χειρίζεται κανέναν τραπεζικό λογαριασμό παράνομα κι ότι στο ρεπορτάζ δεν δημοσιεύεται η δική της πλευρά της ιστορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια ζητάει αποκατάσταση της «προσβολής και βλάβης», και καμία σχετική αναφορά στο μέλλον και απόσυρση του δημοσιεύματος. 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά την εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας.

Ο δικηγόρος της στην Ελλάδα, απέστειλε επίσης στο zougla.gr το ιστορικό της ζωής και των πράξεων του Ραχάτ Αλίεφ, επισημαίνοντας ότι ποτέ δεν καταδικάστηκε από ευρωπαϊκό δικαστήριο για τις κατηγορίες που τον βάρυναν, ενώ ο ίδιος, όπως ισχυρίζεται, ήταν διωκόμενος από την κυβέρνηση του Καζακστάν.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή του δικηγόρου για τη ζωή και τη δράση του Ραχάτ Αλίεφ. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης