Συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης από τη φρουρά της Βουλής και άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας. Ωστόσο, ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. με τα οποία ήρθε σε επαφή το zougla.gr αναφέρουν πως η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει προβεί εισέτι σε τέτοια ενέργεια. 

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής επικρατούσε γενικώς σύγχυση σχετικά με το τι ακριβώς έχει συμβεί με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, για τον οποίο υπάρχει εισαγγελική παραγγελία για την άμεση διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, αφού κατηγορείται για εσχάτη προδοσία. 

Όμως στις 17.35 και σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε γνωστό ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είναι πλέον εκτός κόμματος, περιορίστηκε κατόπιν εντολής του φρουράρχου της Βουλής και στη συνέχεια παραδόθηκε σε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής. Η ενεργεία αυτή συνέβη στις 16.20 νωρίτερα το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, μέχρι και αυτήν την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η ΕΛ.ΑΣ. δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία, με αποτέλεσμα να προκαλείται ευρύτερη σύγχυση αλλά και προβληματισμός για τη στάση των ανώτερων κλιμακίων της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ, ο φρούραρχος της Βουλής αμέσως μετά το επεισόδιο στην Ολομέλεια έδωσε εντολή να παρακολουθείται ο βουλευτής συνεχώς. Η διαδικασία αυτή κράτησε δύο ώρες. Στη συνέχεια ο Κων. Μπαρμπαρούσης αποχώρησε από τη Βουλή πεζή και κατευθύνθηκε προς το Ζάππειο, όπου τον ανέμενε το αυτοκίνητό του. Εκεί, ωστόσο, υπήρχε κλιμάκιο με μοτοσυκλέτες, ενώ αναφέρεται και ειδικό τζιπ, χρώματος μαύρου, της Ασφάλειας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπαρμπαρούσης συνελήφθη λίγα λεπτά αργότερα. 

Στις 17.52 το zougla.gr επικοινώνησε με το γραφείο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας και με ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. Το στέλεχος αυτό, εκπροσωπώντας ταυτόχρονα το αρχηγείο της αστυνομίας αλλά και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ανέφερε: «Με έχουν πάρει χίλια τηλέφωνα. Σας το ξαναλέω, δεν υπάρχει καμία σύλληψη»!

Είναι φανερό πλέον πως η σύγχυση επιτείνεται και το τοπίο δεν ξεκαθαρίζει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι συνέβη νωρίτερα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση, ο οποίος ήδη διαγράφηκε από τη Χρυσή Αυγή.

Στη γραπτή παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητεί να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις, δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινηθούν αυτοβούλως.

H παρέμβαση Κοντονή

Εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής, διαβιβάζοντας – βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας – στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση στη Βουλή.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» ο κ. Κοντονής δήλωσε πως στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της Χ.Α. προς τη στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων, των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη βουλευτή.

Στον κ. Ζαγοραίο παρήγγειλε παράλληλα έρευνα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Δημητρίου απέστειλε στον κ. Ζαγοραίο δημοσιεύματα για τη στάση του κ. Μπαρμπαρούση.

Βίντεο με τον βουλευτή της Χ.Α. Κ. Μπαρμπαρούση και επικυρωμένα πρακτικά της ομιλίας του στη Βουλή προσκόμισαν στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής του Φώτης Κουβέλης. Σε δηλώσεις τους κατά την έξοδό τους από τον Άρειο Πάγο καταλόγισαν κακουργηματικές πράξεις στον βουλευτή της Χ.Α., επισημαίνοντας ότι ζήτησαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης