Εκτεταμένο πρόβλημα υδροδότησης παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Ρόδου, λόγω καύσωνα.

Όπως εξηγεί στο zougla.gr στέλεχος της Δ.Ε.Υ.Α. Ρόδου, υπάρχει τις τελευταίες ημέρες ένα γενικό πρόβλημα επάρκειας νερού λόγω των αυξημένων αναγκών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ζήτηση είναι μεγάλη και οι ανάγκες αυξημένες» τόνισε, μιλώντας στο zougla.gr το στέλεχος ενώ έκανε λόγο για ένα πρόβλημα συγκυριακό, το οποίο δεν υπάρχει όταν οι καιρικές συνθήκες είναι σε φυσιολογικά επίπεδα.

Σε ερώτηση του zougla.gr αν έχουν ληφθεί κάποια μέτρα έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, η ίδια πηγή είπε πως γίνονται διαρκώς συσκέψεις προκειμένου να βρεθούν λύσεις.

«Συστήνουμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση του νερού και να το χρησιμοποιούν όταν υπάρχει ανάγκη» πρόσθεσε η πηγή ενώ τόνισε πως τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην πόλη της Ρόδου και σε νότιες περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο zougla.gr ανέφεραν πάντως πως το πρόβλημα είναι πιο σύνθετο.

«Υπήρξε καθυστέρηση για τη λειτουργία του φράγματος Γαδουρά. Πρωτοδίκως δεν ενεκρίθη από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύναψη σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία για τη λειτουργία του φράγματος. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ανομβρία των τελευταίων ημερών, έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση» τονίζουν οι πηγές στο zougla.gr, ενώ παράλληλα εκτιμούν πως έγινε λάθος διαχείριση του θέματος, με καθυστερήσεις και λάθος χρονικό προγραμματισμό από την ΔΕΥΑΡ.

Η απόφαση για τη λειτουργία ή μη του φράγματος θα ληφθεί αύριο δευτεροδίκως από το αρμόδιο δικαστήριο.

Πηγή: Ζοugla NewsRoom

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης