Την πόρτα της εξόδου από το δικαστικό σώμα δείχνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης στον διοικητικό δικαστή που καταδικάστηκε από Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε κάθειρξη 6 ετών για αποπλάνηση του ανήλικου παιδιού του και σε έναν ακόμη πρωτοδίκη Διοικητικών Δικαστηρίων που είχε… αμελήσει να υποβάλει δήλωση «πόθεν έσχες».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέστειλε ερώτημα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για το αν πρέπει να αποπεμφθούν ή όχι από το δικαστικό σώμα οι δύο Πρωτοδίκες Διοικητικών Δικαστηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση αυτή του κ. Ρουπακιώτη έγινε αμέσως μετά την απόρριψη από το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου της αναίρεσης που είχε ασκήσει ο διοικητικός δικαστής Ε.Π. ο οποίος κατηγορείται για παιδεραστία σε βάρος του 5χρονου τότε γιού του.

Ξεπερνώντας και την πιο διεστραμμένη φαντασία ο δικαστής Ε.Π που οδηγήθηκε στις φυλακές Χαλκίδας μετά την καταδίκη του, υποχρέωνε το παιδί του να βιώνει έναν εφιάλτη, σημαδεύοντας για πάντα την ψυχή του. Με την απειλή ότι…δεν θα του πάρει παγωτό, το εξανάγκαζε να δέχεται και να υπακούει στις πιο νοσηρές του διαθέσεις. Είχαν παγώσει οι παράγοντες του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ακούγοντας τις περιγραφές που είχαν δυστυχώς πρωταγωνιστή έναν άνθρωπο που κατά τα άλλα είχε δώσει όρκο να υπηρετεί το νόμο και το Δίκαιο.

Ποινή κάθειρξης 6 ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 3 χρόνια ήταν η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης που έδειχνε πλέον το δρόμο της φυλακής στο δικαστή ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών αλλά η έφεσή του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα. Έτσι, από τις αρχές Απριλίου του 2011 που είχε εκδοθεί η πρωτόδικη απόφαση, ο δικαστής παρέμενε ελεύθερος. Και όχι μόνο αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνέχιζε ν’ ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του καθώς οι αρμόδιες αρχές δεν είχαν φροντίσει να κινήσουν τη διαδικασία της διαθεσιμότητας και έτσι εξακολουθούσε να δικάζει μέχρι να καταστεί οριστική η απόφαση για την αποπλάνηση.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό προσδιορίστηκε σε χρόνο-ρεκόρ, έπειτα από λίγους μήνες. Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο στενοί συγγενείς του κατηγορουμένου, στην κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, άρχισαν να …ξεχνούν προσπαθώντας να πάρουν πίσω τις συγκλονιστικές περιγραφές της κακοποίησης που είχε υποστεί το παιδί. Η ακροαματική διαδικασία ήταν πολύωρη και τα στοιχεία που είχε το δικαστήριο δεν άφηναν ούτε ίχνος αμφιβολίας για τη φρίκη που είχε βιώσει το παιδί.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί, ο κατηγορούμενος δεν δίσταζε να υποχρεώνει το παιδί όταν το φιλοξενούσε σπίτι του καθώς ήταν διαζευγμένος «να του κάνει, μεταξύ άλλων αρρωστημένων πράξεων, στοματικό έρωτα» λέγοντας του πώς αν δεν το έκανε «δεν θα του έπαιρνε το απόγευμα παγωτό»

Ο δεύτερος διοικητικός δικαστής που παραπέμφθηκε με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης 2 ετών, χρηματική ποινή 1.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων με τριετή αναστολή, λόγω μη εμπρόθεσμης υποβολής δύο δηλώσεων «πόθεν έσχες» (περιουσιακής κατάστασης) από αδιαφορία. Κατηγορείται ότι υπέβαλε ένα χρόνο μετά τόσο τη δήλωση του «πόθεν έσχες» του 2004 την οποία κατέθεσε τον Ιανουάριο του 2005 όσο και τη δήλωση του 2005 την οποία υπέβαλε τον Ιανουάριο του 2006.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης