Με τις διαθέσεις του καιρού συμβαδίζουν και οι διαθέσεις των Ελλήνων να εκδράμουν τις γιορτές του Πάσχα. Η κίνηση στα ξενοδοχεία του Βόλου και του Πηλίου είναι ελάχιστη, όσον αφορά τις κρατήσεις δωματίων για το φετινό Πάσχα, ενώ και οι ενδιαφερόμενοι να ταξιδέψουν εκτός Μαγνησίας είναι επίσης ελάχιστοι για τις άγιες ημέρες.

Η οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που εξακολουθεί για έκτη χρονιά να ταλανίζει τους Έλληνες, τους οδηγούν στο να προτιμούν να γιορτάσουν το Πάσχα και φέτος σπίτι τους ή σε συγγενικά και φιλικά τους σπίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε προς το παρόν, δεν επιτρέπει σχέδια εκδρομών στη φύση και ο καιρός, που συνεχίζει να είναι χειμωνιάτικος, παρά το ότι βρισκόμαστε στα τέλη Μαρτίου. Οι προβλέψεις δε για έλευση κρύου από το Σάββατο του Λαζάρου, αναστέλλει την όποια διάθεση για κράτηση δωματίου, τουλάχιστον στα ορεινά του Πηλίου.

Όπως μάλιστα τονίζει τουριστικός πράκτορας «πολλοί είναι εκείνοι, που φοβούνται ακόμη και μη καταβολή μισθών ή συντάξεων την ερχόμενη εβδομάδα πριν τη Μεγάλη. Τριάντα χρόνια που λειτουργώ ταξιδιωτικό πρακτορείο στο Βόλο, δεν μου έχει τύχει τέτοια κατάσταση, ακόμη και στις δύσκολες μέρες του ζενίθ της κρίσης, το 2011-13».

Ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες συμφωνούν πως η ζήτηση που θα υπάρξει, θα είναι της τελευταίας εβδομάδας πριν το Πάσχα. Προς το παρόν ο τοπικός τουρισμός συντηρείται και επιβιώνει χάρις στις μαθητικές εκδρομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέτος εξάλλου το Πάσχα δεν αναμένονται τόσοι πολλοί Κύπριοι στην περιοχή, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

«Υπάρχει κάποια κίνηση, αλλά όχι με τη δυναμική που είχαμε τα Χριστούγεννα. Ο κόσμος είναι επιφυλακτικός, ενώ δεν βοηθάει και ο καιρός», τονίζει ο ξενοδόχος κ. Γιώργος Θεοδώρου. «Αφήνουν τελευταία στιγμή τις κρατήσεις. Τα πρώτα τηλεφωνήματα ξεκίνησαν μόλις από την προηγούμενη εβδομάδα. Η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει τη Μεγάλη Πέμπτη», προσθέτει ο ξενοδόχος της Πορταριάς.

Προκειμένου να προσελκύσουν τους επισκέπτες, οι ξενοδόχοι προετοιμάζουν και προσφέρουν στα πακέτα, νηστήσιμα γεύματα τη Μεγ. Παρασκευή, αναστάσιμα το Μεγ. Σάββατο και φυσικά τον παραδοσιακό οβελία την Κυριακή του Πάσχα, όλα μέσα στην τιμή.

Πάντως το 95% των ενδιαφερομένων να περάσουν το Πάσχα στο Βόλο και το Πήλιο, ζητούν τριήμερο από τη Μεγ. Παρασκευή.

«Λίγα πράγματα για το φετινό Πάσχα. Ο κόσμος είναι «κουμπωμένος». Ό,τι γίνει θα γίνει τελευταία στιγμή, γιατί δεν υπάρχουν λεφτά. Επικρατεί ανασφάλεια στον κόσμο, ενώ παίζει ρόλο ότι φέτος το Πάσχα «πέφτει» νωρίς και ο καιρός δεν έχει στρώσει ακόμη», δηλώνει ο ξενοδόχος κ. Μιλτιάδης Μουστακαλής.

Ορισμένοι ξενοδόχοι προβλέπουν εξάλλου, ότι λόγω της μειωμένης ζήτησης, ίσως υπάρξουν προσφορές με μειωμένες τιμές τη Μεγ. Εβδομάδα, έτσι ώστε να ισοφαρίσουν τυχόν απώλειες στις κρατήσεις.

Οι τιμές παράλληλα στα πακέτα για το Πάσχα παραμένουν σταθερές στα επίπεδα της τελευταίας πενταετίας.

Μετά το Πάσχα στο μεταξύ αναμένονται στο Βόλο και το Πήλιο 25 Τούρκοι δημοσιογράφοι από την περιοχή της Σμύρνης, προκειμένου να γνωρίσουν την περιοχή και τις τουριστικές δυνατότητες που έχει.

ΠΗΓΗ: e-thessalia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης